Elképesztő összeget kap új főszponzorától a Red Bull - F1VILÁG.HU

Elképesztő összeget kap új főszponzorától a Red Bull

HIRDETÉS
Soha nem volt még olyan jelentőségű szponzori megállapodás a Forma-1-ben, mint amilyet a Red Bull Racing csapata kötött az Oracle nevű vállalattal.
MILTON KEYNES, ENGLAND - JANUARY 26: The Red Bull Racing RB18 is pictured during the Red Bull Racing RB18 launch at Red Bull Racing Factory on January 26, 2022 in Milton Keynes, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // SI202202090259 // Usage for editorial use only //

Az amerikai Oracle a világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló vállalata, mely az idei évtől kezdve névadó szponzora lesz majd a Red Bull F1-es csapatának – ezt szerdán jelentette be a Milton Keynes-i istálló autóbemutatója alkalmával.

Bár a prezentáción pontos összegek nem hangzottak el, a legfrissebb hírek szerint az Oracle és a Red Bull partnersége szezononként mintegy 100 millió dollárt ér – ennek jelentősége főleg akkor szembetűnő, ha megemlítjük, hogy a Forma-1-es istállók éves költségvetését idén 140 millió dollárban maximalizálták.

A Red Bull öt szezonra állapodott meg az Oracle-lel, a vállalat így összesen 500 millió dollárral járul hozzá a csapat F1-es szerepléséhez. Ha hinni lehet a híreknek, soha ilyen komoly szponzori együttműködés nem született még a száguldó cirkuszban, a felek partnersége még a Philip Morris és a Ferrari együttműködését is felülmúlja.

A Red Bull emellett az Oracle felhőalapú infrastruktúráját is jobban kihasználja majd a versenystratégiák kialakítása, illetve a 2026-os új erőforrás fejlesztése során.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!