Friss hírek

Elképesztő pletyka: Lance Stroll a Mercedesnél?

Lewis Hamilton július elején hosszabbított két évet a Mercedesnél, és ezután mindenki arra számított, hogy a német csapatnál hamarosan bejelentik George Russell érkezését is Valtteri Bottas helyére. De ez egyelőre nem történt meg, ami vad pletykákat indított el.

A spanyol Marca című sportlap szerint még az is elképzelhető, hogy 2023-ig nem a Williams szupertehetsége, hanem az Aston Martinnál versenyző Lance Stroll lesz Hamilton csapattársa. Ez pedig nem is olyan légből kapott feltételezés, mint elsőre látszik.

Az Aston Martin Mercedes-motorokat használ, a csapattulajdonos Lawrence Stroll pedig jó barátja Toto Wolffnak, a Mercedes csapatfőnökének. Feltételezések szerint Hamilton nem örülne egy Russell-szintű titán érkezésének, elégedettebb volna egy rá nézve kevésbé veszélyes csapattárssal.

Lance Stroll tehát jobb választás lenne, és a Mercedes sem látná kárát, hiszen egy remek autóval – ezt már bizonyította – képes a konzisztens pontszerzésre, sőt a dobogókra is. A meghökkentő feltételezés egyébként a világbajnok Jacques Villeneuve-től származik, aki kanadaiként közel áll a Stroll famíliához.

Ralf Schumacher annak ellenére nem hisz egy ilyen forgatókönyvben, hogy Russell átigazolására valóban kiváló alkalom lett volna a július közepi Brit Nagydíj, ám ott a nagy bejelentés elmaradt.

„Igaz, hogy Stroll és Toto közeli barátok. De nem hiszem, hogy Lance bármilyen hatással lenne a Mercedes terveire, szóval azt gondolom, hogy az az ülés Russellé” – mondta az egykori F1-es pilóta, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse.

Mindezt megerősíti, hogy a Magyar Nagydíj után három csapat (McLaren, Ferrari, Mercedes) néhány napig a Hungaroringen maradt a jövő évi Pirelli-abroncsokat tesztelni, így Russell elég komoly távot, 137 kört tudott megtenni a németek kocsijával.

„Nem véletlen, hogy Russell végezte a 2022-es gumitesztet a Mercedesnek. Számomra ez nyilvánvaló jele a leigazolási szándéknak” – húzta alá Ralf Schumacher.

Egy alkalommal egyébként Toto Wolff is elhintette már, hogy a soron következő Belga Nagydíjon hírekkel fog szolgálni, ami akár Russell érkezése is lehet. Ha pedig mégis a Villeneuve-féle őrült forgatókönyv valósulna meg, a nagy kavarodás végén a fiatal brit akár a Red Bullban is kiköthet, Sergio Perez helyén, akinek egyelőre szintén nincs szerződése jövőre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!