Elkezdi fokozni a tempót a McLaren

Azt követően, hogy a Kínai Nagydíjon megbízhatóan teljesített, a McLaren most arra fókuszál, hogy folyamatosan növelje versenyautóinak teljesítményét.


Azt követően, hogy a Kínai Nagydíjon megbízhatóan teljesített, a McLaren most arra fókuszál, hogy folyamatosan növelje versenyautóinak teljesítményét.

A wokingi gárda Sanghajban először ért célba mindkét autójával, habár sem Fernando Alonso, sem Jenson Button nem tudott pontot szerezni. A két versenyző a tizenkettedik és tizennegyedik helyen ért célba.

Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója azt mondja, bár egyelőre nem versenyképesek, mindenképp afféle mérföldkőnek tekinthető, hogy mindkét autójuk eljutott a kockás zászlóig.

„Sikerült előrelépnünk, és ami azt illeti, ez egy komoly eredmény, hiszen megbízható volt a csomagunk, és jó volt látni végre egy problémamentes versenyt” – nyilatkozta a szakember.

„Szóval mindenképpen jó előjelek ezek, és igazán kiváló érdeme a Honda, valamint a McLaren tagjainak.”

A Honda eddig lényegében letekert motorral versenyeztette a McLaren autóit annak érdekében, hogy kímélje az erőforrást, Boullier azonban úgy fogalmazott, most már elkezdhetnek gyorsítani.

„Egy kicsit emelhetünk a motorerőn, és tudjuk, mennyi potenciál van az erőforrásban: meglehetősen sok. Az európai szezon kezdetekor lesz egy remek csomagunk – nem tizedről tizedre, hanem fél másodpercről fél másodpercre javulhatunk.”

„Ahogy Fernando is mondta, túl messziről indítottunk, de egyre inkább zárkózunk fel. Éppen csak a középmezőny mögött vagyunk, szóval remélhetőleg néhány verseny múlva már elöl leszünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!