Elköszön gigantikus motorhome-jától a McLaren F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Elköszön gigantikus motorhome-jától a McLaren F1-es csapata

HIRDETÉS
A környezettudatosság jegyében lecseréli 2007 óta szolgáló gigantikus motorhome-ját a McLaren Forma-1-es csapata.
McLaren, motorhome, 2018, Barcelona

A Brand Centre-ként is ismert építmény közel másfél évtizede szolgál otthonául a brit istállónak az európai versenyhelyszíneken, a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon viszont már egy új létesítménnyel érkezett a csapat.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke elárulta, ez a megoldás csak átmeneti, ám az idei szezonban már nem látjuk viszont a korábban megszokott hatalmas építményt, azt ugyanis a fenntarthatóság jegyében lecserélik.

„A mi részünkről folyamatban van most ez a munka. Az a vendéglátóegység, amit most láthatnak a paddockban, egy átmeneti megoldás, ami elég költséghatékony” – mondta a szakember. „Az év későbbi szakaszában tervezzük bevezetni a továbbfejlesztett építményt, amikor a világ visszatér egy kicsit a normális kerékvágásba, és már vendégeket is fogadhatunk.”

A Forma-1 egyébként célul tűzte ki, hogy 2030-ra karbonsemlegessé válik, Seidl pedig megerősítette, az új motorhome bevezetésének egyik legfőbb célja a környezettudatosság.

„Nem akarok túlságosan belemenni a részletekbe, de az egyik fókuszpont az volt, hogy egy olyan megoldásunk legyen a McLarennél a jövőben, mely sokkal fenntarthatóbb a szállítást, az összeszerelést, a használatot tekintve. Az egyértelmű célunk, hogy egy fenntarthatóbb megoldás álljon rendelkezésünkre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!