Friss hírek

Előbb-utóbb japán versenyzőt akar a Toro Rosso

Fotó: Scuderia Toro Rosso

Előbb-utóbb szeretne japán versenyzőt ültetni autójába a Toro Rosso Forma-1-es csapata, hogy szorosabbra fűzze együttműködését a Hondával.

A Red Bull kiscsapata jelenleg a Pierre Gasly – Brendon Hartley kettőssel vesz részt a világbajnokság küzdelmeiben, motorpartnerük, a Honda azonban számos fiatal versenyzőt támogat, például Nirei Fukuzumit és Tadasuke Makinót, akik a Forma-2-ben bontogatják szárnyaikat.

Fukuzumi tavaly a 3. helyen zárt a GP3-ban, ráadásul a Red Bull sportolója is lett nemrég, habár jelenleg nem az energiaital-gyártó juniorversenyzőjének számít.

Arra a kérdésre, hogy a japán tehetség a Toro Rosso pilótája lehet-e jövőre, Franz Tost csapatfőnök így felelt: „Természetesen, a Honda-kapocs adott. És előbb-utóbb szeretnénk egy japán versenyzőt.”

„Ez most az ő kezében van. Jó teljesítményt kell mutatnia, és aztán majd meglátjuk.”

Fukuzumi GP3-as eredményeivel 15 szuperlicenc-pontot gyűjtött, ami azt jelenti, hogy a 21 éves tehetségnek idén elég a top 4-ben végeznie a Forma-2-ben ahhoz, hogy megkapja az F1-es szuperlicencet.

A szezon mindazonáltal nem indult jól számára, mindössze 1 pontot gyűjtött az első hat futamon, és a pontverseny 18. helyét foglalja el.

A Honda egyébként jó eséllyel 2019-től a Red Bull Racingnek is motorokat szállít majd, ami azt jelenti, hogy a megállapodásba belefoglalják majd egy japán versenyző szerepeltetését is az F1-ben.

„A Honda számára nagyon fontos, hogy még népszerűbbé tegye Japánban a Forma-1-et és a motorsportot” – mondta Masashi Yamamoto, a Honda motorsport-főnöke a Motorsport.com kérdésére.

„Ezért nagyon fontos, hogy legyen egy F1-es versenyzőnk. Az F2-es pilóták a bajnoki címért harcolnak, és meg kell szerezniük a szuperlicencet. Azzal, ha eggyel több csapatunk lenne, több esély is kínálkozna arra, hogy versenyzőt juttassunk a Forma-1-be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek