Előny a McLarennél? Bahreinben járatták be az új autót! - F1VILÁG.HU

Előny a McLarennél? Bahreinben járatták be az új autót!

HIRDETÉS
Miközben a Forma-1-es csapatok többsége még csak most utazik Bahreinbe, ahol az előszezoni tesztelést, valamint az idény első versenyét tartják, a McLaren már pályára is vitte 2023-as versenyautóját a szahíri pályán.
Lando Norris, McLaren

A wokingi gárda ugyanis, akárcsak a Haas, itt tartotta meg első filmforgatását az új versenyautóval, ami akár komoly előnyt is jelenthet majd a csapat számára – függetlenül attól, hogy legfeljebb 100 km-t tudtak megtenni, ráadásul a Pirelli demóabroncsait kellet használniuk. A McLaren viszont mindkét pilótájának lehetőséget adott arra, hogy megismerkedjen az új, MCL60-as kódjelű autóval, ami nem feltétlenül Lando Norrisnak, hanem inkább újonc csapattársának, Oscar Piastrinak jelenthet nagy előnyt.

Norris a próbakörök után arról is beszélt, rendkívül fontos volt ez a tesztnap a McLaren számára, már csak azért is, mert tavaly rendkívül problémásan indult az idényük, és úgy tűnik, ezt 2023-ban sikerül elkerülniük.

„Ez egy szuperfontos nap volt számunkra, főleg azért, mert jobb formában kell kezdenünk az idényt, mint tavaly” – mondta a brit. „És eddig pontosan ezt tesszük. Úgyhogy elégedett vagyok, a csapat elégedett, rengeteget dolgoztunk azért, hogy simán és megbízhatóan kezdjünk.”

Piastri hozzátette „Jó volt újra Forma-1-es autóba ülni. Jó napunk volt, minden simán ment, ez a legfontosabb.”

A McLaren a többi csapattal együtt csütörtöktől szombatig tesztel majd Bahreinben, míg a 2023-as Forma-1-es idény első versenyét jövő hétvégén rendezik majd meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!