Toszkán Nagydíj

Rákapcsoltak: A Ferrari már hétvégén beveti vadonatúj motorját!

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari
A tervezettnél korábban, már a hétvégi Spanyol Nagydíjon beveti idei első motorfejlesztését a Ferrari Forma-1-es csapata.

Az olasz istálló eredetileg csak a Kanadai Nagydíjon vitte volna pályára idei V6-os erőforrásának második specifikációját, ám úgy döntött, már két versenyhétvégével korábban, Barcelonában megejti ezt.

A Ferrari nemcsak egy új motort, hanem egy új üzemanyagot is kipróbál az előttünk álló hétvégén, köszönhetően kenőanyag-partnerének, a Shellnek.

A patinás olasz istálló jelenleg 74 ponttal van lemaradva az összetett pontversenyben a Mercedestől, és bár a téli teszteken meggyőzően szerepelt, mindezidáig nem tudott nyerni, miközben az Ezüstnyilak sorozatban négy kettős győzelmet arattak.

A Ferrarinál azt mondják, azért vetik be most az új erőforrást, mert úgy látják, az teljesítménybeli előnyökkel jár majd számukra.

Ahogy a legtöbb csapat, úgy a maranellóiak is számos új aerodinamikai elemet is bevetnek majd a Spanyol Nagydíjon.

„Jelenleg le vagyunk maradva a bajnokságban, és fel kell zárkóznunk. Tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy az idei fejlesztési munkánk kulcsfontosságú lesz” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„Miután Bakuban bevetettünk egy új aerodinamikai csomagot, Barcelonában is lesz néhány fejlesztés ezen a területen. Emellett pedig egy új erőforrást is pályára viszünk a tervezettnél korábban, hiszen a második motorspecifikációt Kanadába vittük volna.”

Fotó: Shell Motorsport

„A Shell – szoros együttműködésben csapatunkkal – emellett kifejlesztett egy eltérő versenyüzemanyag-formulát, amit az új erőforrással szintén bevetünk majd, növelve ezzel a teljesítményt.”

„Mindez komoly csapatmunka eredménye, hiszen mindenki keményen dolgozott azon, hogy ezeket a fejlesztéseket előrehozhassuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS