Költségplafon-ügy

Előrelépés: A Mercedes már képes megjósolni, milyen teljesítményre lesz képes egy adott pályán

Igazán nehéz évet teljesít a Forma-1-ben az idei szezonban a Mercedes csapata, a bajnokság során elvégzett munkának hála azonban most már viszonylag jól meg tudják jósolni azt, hogy egy adott pályán milyen teljesítményre lesznek képesek.

A Mercedes számára hamar kiderült a szezon elején, hogy idén nemigen lesz esélyük a világbajnoki trófea elhódítására, a W13-as kódjelű versenygépet ugyanis a felmerült problémák miatt egész egyszerűen nem tudták úgy működtetni, ahogy szerették volna. A szezon előrehaladtával azért sikerült jelentős előrelépéseket elérni, a csapat pedig nagyon bízik abban, hogy 2023-ban már újra a győzelmekért harcolhatnak.

Az istálló technikai igazgatója, Mike Elliott az Olasz Nagydíjat követően elárulta, bár nagyon „frusztráló” idény ez számukra, a színfalak mögött elvégzett munkának hála már van elképzelésük arról, hogy egy adott hétvégén milyen teljesítményre lesznek képesek.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, egy meglehetősen frusztráló idény ez számunkra, nemcsak a korábbi évekhez mért általános teljesítményünk miatt, hanem azért is, mely igazi hullámvasút ez számunkra versenyről versenyre, a teljesítményünk pedig fel-le ingadozik” – magyarázta a szakember.

„Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy javítsunk a teljesítményünkön, és folyamatosan sikerült is a szezon során, ugyanakkor viszont próbáljuk megérteni azt is, hogy bizonyos pályák miért jók, bizonyos pályák pedig miért rosszak számunkra.”

„Az elvégzett munkának hála olyan eszköz van a kezünkben, ami lehetőséget biztosít számunkra ahhoz, hogy megjósoljuk, hol is leszünk. Szóval tudtuk, hogy a monzai egy több kihívást tartogató pálya lesz számunkra.”

Elliott azt mondja, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest mért lemaradást látva a dobogós eredményeknél nemigen reménykedhetnek többen.

„A rendelkezésünkre álló autóval szerintem a 3. és 5. hely egy jó eredmény volt számunkra. Megmutatkozott az, hogy igazán jól tudtuk működtetni az autót, a versenyzők a legtöbbet hozták ki belőle. A helyzetünket elnézve szerintem nem is kérhetnénk ennél többet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Előrelépés: A Mercedes már képes megjósolni, milyen teljesítményre lesz képes egy adott pályán
Vettel Szingapúrban megismételte idei második legjobb eredményét
Alonso: Elfogadhatatlanul sok műszaki hibánk van
Häkkinen: Verstappen és Hamilton bizonyította, a legjobbak is képesek hibázni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!