Elszállt az eufória a Red Bullnál a pénteki edzések után - F1VILÁG.HU

Elszállt az eufória a Red Bullnál a pénteki edzések után

HIRDETÉS
Nagy optimizmussal, már-már eufóriával vágott neki a monacói hétvégének a Red Bull Forma-1-es csapata, pénteken azonban be kellett látniuk, az RB19-es alapbeállításaival komoly gondok vannak. Helmut Marko szerint Charles Leclerc lesz a legnagyobb ellenfél az időmérőn.
Sergio Perez, Red Bull

A csapat mindkét versenyzője sokat küszködött autójával a pénteki edzéseken, és bár Max Verstappen szerint javult a helyzet, Sergio Perez a nap végén azt mondta, sokat kell még dolgozniuk, hogy a lehető legjobb formában gurulhassanak pályára az időmérőn. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója pedig elárulta, mi jelentette a legfőbb problémát az istálló számára.

„A problémát a beállítások szimulátorból való átemelése okozta. Ez eufóriát okozott nekünk szerdán, de a valóságban nem működött valami jól” – idézi a szakember szavait a RacingNews365.com című internetes lap. „Most viszont már a helyes irányba haladunk. A beállítás még nem optimális, de egészen jónak tűnik.”

Marko beszélt arról is, Leclerc lesz a Red Bull legfőbb ellenfele, de oda kell figyelniük Lewis Hamiltonra és a Fernando Alonsóra is.

„Leclerc a legnagyobb ellenfél. A Ferrari erősebb a lassú kanyarokban, és jobb a kigyorsításokon. A Mercedes sem tűnik rossznak Hamiltonnal, de feltűnő, hogy a másik autónak olyan sok problémája van.”

„Alonsónak nem volt még optimális köre, rengetegszer került forgalomba. De nekünk sem volt optimális körünk. Szóval nem olyan rossz a helyzet, de határeset volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!