Friss hírek

Elszúrt kerékcsere: Íme a Ferrari magyarázata!

GP AUSTRIA F1/2019 - DOMENICA 30/06/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office
Furcsa probléma miatt veszített értékes másodperceket a bokszutcában a hétvégi Osztrák Nagydíjon Sebastian Vettel – a Ferrari stratégiái egész egyszerűen nem tudtak kommunikálni a szerelőkkel!

Vettel a spielbergi verseny 21. körében érkezett a bokszba, ám kerékcseréje rendkívül lassúra sikerült, a szerelők ugyanis nem álltak készen az autó érkezésére.

A négyszeres világbajnok a hiba miatt a kiállás után forgalomba került, aminek következtében még több időt veszített közvetlen ellenfeleihez képest.

Vettel végül a 4. helyen ért célba, de alig több mint 6 tizeddel maradt el a 3. pozícióban végző Bottastól – a hiba nélkül tehát elérhető lett volna számára a dobogó.

A versenyt követően Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, mi is volt a probléma a kerékcsere során.

„Hiányzott a rádiókommunikáció. Meg kell értenünk, miért történt ez. A bokszutca faláról hívtuk a szerelőket. Néhányukat viszont, akik kábelen keresztül csatlakozva voltak a rendszerhez, valamiért nem értük el” – magyarázta a szakember.

„Egyszerűen nem jutott el hozzájuk az üzenet, és nem voltak tisztában azzal, hogy Sebastian a bokszba ért. Az efféle dolgokat a legutolsó másodpercben kommunikáljuk, és nyilvánvaló, hogy mire a szerelők észlelték, hogy gond van a rádióval, másodperceket veszítettünk, ahogy az látszott a TV-közvetítésben is.”

Vettel egyébként a spielbergi verseny után a pontversenyben is pozíciót veszített, visszacsúszott Max Verstappen mögé, a 4. helyre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!