Eltérő beállításokkal köröztek a McLarenek

Fotó: McLaren
Carlos Sainz, McLaren MCL34
Teljesen eltérő beállításokkal köröztek a McLaren versenyzői a Forma-1-es Francia Nagydíj pénteki edzésnapján, Carlos Sainz pedig azt reméli, mindez hozzájárulhat majd a csapat eredményes szerepléséhez a jövőben. A spanyol erős időmérőt remél.

Sainz a 8. legjobb idővel zárta a franciaországi nyitónapot, a pénteki szabadedzéseken pedig főleg a gumikkal foglalatoskodtak, ám számos új fejlesztés is felkerült a McLaren autójára.

A spanyol azt mondja, rendkívül hasznos munkát tudtak végezni, és reméli, jól alakul a mai folytatás is.

„Összességében érdekes napunk volt, rengeteg mindent teszteltünk” – mondta a spanyol versenyző az edzésnap végén.

„Az elsődleges kérdőjel leginkább a gumiteljesítmény volt, mivel az teljesen más volt, mint a többi versenyhétvégén, és teljesen más érzés volt a különféle gumikeverékekkel körözni.”

„Kipróbáltam néhány kísérleti dolgot is, és ezek nem mindig működnek tökéletesen. Viszont még így is a 8. helyen végeztem, ami azt mutatja, hogy van bennünk potenciál szombatra.”

„Mivel teljesen más beállításokkal köröztem, mint a másik autónk, rengeteg értékes adatot tudtunk gyűjteni a jövőre nézve. Szombaton pedig vissza fogunk térni a normál beállításokhoz, felhasználjuk azt, amit Lando [Norris] autójával megtanultunk, és remélhetőleg erős időmérőt futunk.”

Sainz csapattársa, Lando Norris az 5. leggyorsabb volt pénteken.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!