Elutasította az FIA a Haas fellebbezését - F1VILÁG.HU

Elutasította az FIA a Haas fellebbezését

Elutasították a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói a Haas Forma-1-es csapatának fellebbezését, melyet még az Amerikai Nagydíjjal kapcsolatban nyújtott be az amerikai istálló, így a szervezet nem fogja felülvizsgálni az austini versenyen történteket.

A Haas azért óvta meg az amerikai verseny eredményét, mert úgy vélte, új és jelentős bizonyítékok vannak a birtokában azzal kapcsolatban, hogy több versenyző is kiszélesítette a pályát a futam során, ezt azonban az FIA stewardjai nem szankcionálták, tehát megúszták büntetés nélkül, ellentétben más pilótákkal.

Az amerikai csapat meghallgatását szerdán tartották a Red Bull, az Aston Martin, a McLaren, a Ferrari és a Williams képviselőinek részvételével, első körben pedig arról döntöttek a versenybírók, hogy a Haas által benyújtott bizonyítékok újnak és relevánsnak számítanak-e az ügyben. Az FIA végül csütörtök délután újabb online meghallgatást tartott, itt jelentette be, végül nem fogja felülvizsgálni az austini versenyen történteket.

Az FIA által kiadott közleményből kiderült, a Haas Alex Albon, Logan Sargeant, Sergio Perez és Lance Stroll belső kamerás felvételeit vitte a stewardok elé, melyeken állítása szerint egyértelműen megállapítható, hogy a nevezett versenyzők szabálytalankodtak több alkalommal is a 6-os kanyarban.

A versenybírók indoklásukban azt írták, mivel Alex Albon belső kamerás felvételei ugyan szignifikáns, ám nem új, míg Sargeant, Perez és Stroll onboard-felvételei se nem új, se nem szignifikáns bizonyítéknak nem számítottak az ügyben, elutasították a Haas felülvizsgálati kérelmét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!