Elutasította az FIA a Red Bull felülvizsgálati kérelmét - F1VILÁG.HU

Elutasította az FIA a Red Bull felülvizsgálati kérelmét

HIRDETÉS
Elutasította a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Red Bull Forma-1-es csapatának felülvizsgálati kérelmét Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i balesete kapcsán.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 17, 2021 in Northampton, England. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A két bajnokaspiráns a Brit Nagydíj első körében ütközött össze, a baleset következtében Verstappen kiesett, Hamilton viszont folytatni tudta a versenyt, és 10 másodperces időbüntetése ellenére meg is nyerte azt.

A Red Bull túl enyhének találta a címvédőre kiszabott büntetést, ezért szerette volna, ha az FIA újra megvizsgálja a balesetet. A sportot irányító testület Nemzetközi Sportkódexe szerint viszont ehhez „jelentős és releváns új bizonyítékokkal” kellett volna az osztrákoknak a stewardok elé állniuk.

A Red Bullt csütörtökön egy online értekezlet keretében meg is hallgatták: ezen az energiaital-gyárosok képviselői mellett a Mercedes néhány csapattagja is jelen volt.

A Red Bull egy prezentációt is bemutatott a stewardoknak, ezekben GPS-adatok szerepeltek, összevetve Hamilton Verstappennel szembeni előzési kísérletét a brit pilóta Charles Leclerc-rel szemben bemutatott manőverével.

Az FIA viszont úgy találta, hogy az energiaital-gyárosok által szolgáltatott új bizonyítékok se nem szignifikánsak, se nem relevánsak az ügyben. A testület csütörtök este adott ki közleményt, melyben arról adott tájékoztatást, lezártnak tekinti az ügyet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!