Friss hírek

Elutasította az FIA a Red Bull felülvizsgálati kérelmét

Elutasította a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Red Bull Forma-1-es csapatának felülvizsgálati kérelmét Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i balesete kapcsán.

A két bajnokaspiráns a Brit Nagydíj első körében ütközött össze, a baleset következtében Verstappen kiesett, Hamilton viszont folytatni tudta a versenyt, és 10 másodperces időbüntetése ellenére meg is nyerte azt.

A Red Bull túl enyhének találta a címvédőre kiszabott büntetést, ezért szerette volna, ha az FIA újra megvizsgálja a balesetet. A sportot irányító testület Nemzetközi Sportkódexe szerint viszont ehhez „jelentős és releváns új bizonyítékokkal” kellett volna az osztrákoknak a stewardok elé állniuk.

Hirdetés
 

A Red Bullt csütörtökön egy online értekezlet keretében meg is hallgatták: ezen az energiaital-gyárosok képviselői mellett a Mercedes néhány csapattagja is jelen volt.

A Red Bull egy prezentációt is bemutatott a stewardoknak, ezekben GPS-adatok szerepeltek, összevetve Hamilton Verstappennel szembeni előzési kísérletét a brit pilóta Charles Leclerc-rel szemben bemutatott manőverével.

Az FIA viszont úgy találta, hogy az energiaital-gyárosok által szolgáltatott új bizonyítékok se nem szignifikánsak, se nem relevánsak az ügyben. A testület csütörtök este adott ki közleményt, melyben arról adott tájékoztatást, lezártnak tekinti az ügyet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!