Elutasították a Ferrari kérelmét, marad Sainz büntetése - F1VILÁG.HU

Elutasították a Ferrari kérelmét, marad Sainz büntetése

Új bizonyítékok híján elutasította az FIA a Ferrari kérelmét, amivel a csapat Carlos Sainz ötmásodperces büntetését próbálta meg visszavonni az Ausztrál Nagydíjat követően.

Az FIA kedden egy online meghallgatás keretében adott teret a Ferrari kérelmének, amivel a csapat az Ausztrál Nagydíjon Carlos Sainzra kiosztott ötmásodperces büntetést szerette volna visszavonni. A spanyol pilóta a kaotikus futam utolsó körében kapott hátrasorolást, miután a futam harmadik állórajtját követően elnézte az egyes kanyart, és Fernando Alonsónak koccanva megforgatta a honfitársát.

Mivel a verseny egyetlen biztonsági autós kör erejéig indult újra, Sainznak esélye sem volt javítani a helyzetén: a negyedik helyről egészen a tizenkettedik pozícióig sorolták hátra, így a Ferrari pontok nélkül zárta az év harmadik fordulóját.

Mivel az FIA szerint a Ferrari nem szolgált olyan új vagy számottevő bizonyítékkal, ami a döntés megváltoztatása felé billentené a mérleg nyelvét, ezért a szövetség elutasította a csapat kérelmét, így az Ausztrál Nagydíj végeredménye hivatalosnak tekinthető.

A csapatnak szörnyen kezdődött a 2023-as idénye, jelenleg a konstruktőri világbajnokságon 26 ponttal a negyedik helyen állnak, hátrányuk 30 egység a harmadik helyet elfoglaló Mercedes mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Elutasították a Ferrari kérelmét, marad Sainz büntetése
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!