Portugál Nagydíj

Elvették Hamilton pole-ját, Maldonado rajtolhat az élről

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Elvették Hamilton pole-ját, Maldonado rajtolhat az élről

A Williams versenyzője, Pastor Maldonado rajtolhat az élről a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, miután az FIA versenybírói büntetéssel sújtották a mclarenes Lewis Hamiltont.


A Williams versenyzője, Pastor Maldonado rajtolhat az élről a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, miután az FIA versenybírói büntetéssel sújtották a mclarenes Lewis Hamiltont.

A brit pilóta a legjobb időt érte el a szombati időmérőn, autója azonban a levezető körben megállt a pályán. Az utólagos vizsgálat kiderítette, az MP4-27-esben nem volt elég üzemanyag a mintavételezéshez, ezért Hamiltont a rajtrács végére száműzték.

A szabályok szerint csupán vis maior okok – például technikai hiba – miatt szabad leparkolni a versenyautót a levezető körben, az adott csapatnak pedig ilyen esetben részletesen be kell számolnia a történtekről a versenybíróknak.

A McLarent természetesen meghallgatták a stewardok az időmérő után. A wokingi gárda azzal érvelt, Hamilton autójában nem lett volna elég üzemanyag ahhoz, hogy teljesítse a levezető kört. Az indoklást az FIA természetesen nem tartotta megfelelőnek, így Hamilton holnap az utolsó helyről lesz kénytelen rajtolni.

„A sportfelügyelők meghallgatták a csapat képviselőjét, Sam Michaelt, aki arról adott tájékoztatást, az autó vis maior ok miatt állt meg a pályán” – áll a kiadott közleményben. „A csapat egyik tagja nem megfelelő mennyiségű üzemanyaggal töltötte fel a versenyautót, ami miatt a versenyző megállította azt a pályán annak érdekében, hogy biztosítani tudja a mintavételezéshez szükséges mennyiségű üzemanyagot.”

„Mivel az üzemanyagtöltést az istálló teljes ellenőrzése alatt végzik el, a stewardok nem tudják elfogadni a történteket, mint vis maior okot.”

A döntés miatt tehát Pastor Maldonado és Fernando Alonso indulhat majd az első rajtsorból.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!