Ennyire érdekli Räikkönent a 300. versenye

Fotó: Alfa Romeo Racing
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during Formula 1 tests from May 14 to 15, 2019 at Barcelona, Spain - Photo Antonin Vincent / DPPI Räikkönen
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője 300. F1-es futamán állhat rajthoz a hétvégi Monacói Nagydíjon – a finnt erről faggatták az újságírók szerdán.

Nem lenne helytálló azt írni, hogy 300. nagydíját ünnepli Räikkönen, a finnt ugyanis teljesen hidegen hagyja, hogy hányadik versenyén ül autóba éppen – a csapatot is megpróbálta lebeszélni arról, hogy bármilyen módon megemlékezzenek erről

„Ez nem különbözik az előző vagy a következő versenytől. Ez csak egy szám” – mondta Räikkönen. „Az első verseny más, mint a többi, de aztán a többi semmiben nem különbözik. Többé-kevésbé ugyanaz a versenynaptár minden évben” – folytatta a finn vállát megvonva.

„Már mondtam a csapatnak is, hogy ez csak egy szám. Megpróbáltam rávenni őket, hogy mindent mondjanak le, amit terveztek. De nem voltam túl sikeres.

Räikkönent olyannyira nem érdekelte ez a téma, hogy valamennyi, ehhez kapcsolódó kérdésre is semleges válaszokat adott. 

Hogy volt-e mélypont a karrierjében? „Tulajdonképpen nem” – válaszolta.

Vagy kedvenc autója, esetleg kedvenc korszaka? „Mindig ugyanaz a helyzet. Az ember olyan jól vezet, ahogy csak tud.

Räikkönen 2001-ben kezdte karrierjét, azóta a 2010-es és 2011-es szezont hagyta ki – a finn elmondta, természetesen változtak a dolgok pályafutása kezdete óta, de ez természetes. 

„A Forma-1 megváltozott, de minden sport, és a 2000-es évek eleje óta minden megváltozott az életben. Összességében más az élet. Néhány pálya könnyebb, van DRS és pár dolog.

A finn világbajnok elmondta, természetesen akkor érzi magát legjobban a sportban, amikor jönnek az eredmények. 

„Természetesen az ember küzd, és egyik nap jobban teljesít, mint máskor, ez ilyen egyszerű. Ez mindig így lesz. És ha nem vagyunk elég jók, az sem a világvége. Ez csak versenyzés.

„Ez csak egy eredmény a sok közül, és az életben sok fontosabb dolog van, mint ez” – mondta. 

Az Alfa Romeo pilótájának 2020 végéig szól a szerződése, ám hogy utána mi lesz vele, egyelőre nem tudja. 

Fogalmam nincs. Ki tudja, mi következik utána. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, hogy érdekel-e még majd a versenyzés.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!