Építene a silverstone-i remeklésre a Mercedes, de tudják, más kihívások várnak rájuk Ausztriában - F1VILÁG.HU

Építene a silverstone-i remeklésre a Mercedes, de tudják, más kihívások várnak rájuk Ausztriában

HIRDETÉS
Építene silverstone-i lendületére a hétvégi Osztrák Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata, habár Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke szerint könnyen lehet, hogy a spielbergi versenypálya nem fekszik majd annyira versenyautójuknak.
2022 British Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Mercedes Lewis Hamilton

A Mercedes számos újítást pályára vitt a hétvégi Brit Nagydíjon, és miután autójának is feküdt a silverstone-i pálya, Lewis Hamilton révén igazán jó eredményt tudott elérni. A hétszeres világbajnok a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ráadásul a győzelemért is versenyben volt, ami Wolff szerint akár elérhető is lett volna.

A Forma-1 mezőnye most Ausztriába látogat, és bár a Red Bull Ring az elmúlt években nem mindig feküdt a Mercedesnek, a csapatnál remélik, ismét erős teljesítményt nyújthatnak majd.

„Ausztria következik! Egy gyors helyszínváltás mindig örömteli, amikor az ember egy tanulási versenyben van, és szüksége van a pályaidőre” – magyarázta Wolff. „Látványos hétvégét teljesítettünk Silverstone-ban, lenyűgöző támogatást kaptunk, és versenyképesebbnek mutatkoztunk. Mindez reflektálja mindazt a kemény munkát, amit azért végeztünk, hogy fejlesztésekkel vértezzük fel az autót – és persze egy olyan pályáról volt szó, ami a jelenlegi csomagunknak kedvezett.”

„Lewis briliáns versenyt futott, epikus küzdelmeket vívott meg. Jobb eredményt is elérhetett volna, ha másképp alakulnak a dolgok. George-nak határozottan megvolt a tempója ahhoz, hogy előrébb jusson a 8. helyről. Kár, hogy nem versenyezhetett, de büszkék vagyunk arra a személyiségre, amit az incidens után mutatott.”

Wolff hozzátette, nem kergetnek illúziókat, pontosan tudják, hogy Spielbergben más kihívások várnak rájuk, mint a múlt hétvégén, de mindent megtesznek a jó eredmény elérése érdekében.

„Várom már, hogy visszatérjünk Ausztriába: ez az én hazai versenyem, és sok jó emléket őrzök innen. A pálya nagyon más, mint Silverstone – egy olyan helyszín, ami korábban nem mindig feküdt nekünk, de az autónk tavaly óta drasztikusan megváltoztak. Leszegett fejjel dolgozunk tovább, a lehető legjobban igyekszünk felkészülni, és remélhetőleg építeni tudunk a silverstone-i lendülete.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!