Ericsson DRS-problémájáról egyeztet a csapatokkal az FIA

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Dr Ian Roberts (GBR) FIA Doctor helps Marcus Ericsson, Alfa Romeo Sauber C37 from his crashed car in FP2 at Formula One World Championship, Rd14, Italian Grand Prix, Practice, Monza, Italy, Friday 31 August 2018.

A Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elárulta, a Sauber olaszországi DRS-problémáját megvitatják majd a technikai igazgatók csütörtöki találkozóján.

Marcus Ericsson az Olasz Nagydíj második szabadedzésén szenvedett hatalmas balesetet, miután autójának DRS-rendszere nem csukódott le a monzai pálya 1-es kanyarjának féktávján.

A Sauber autója csúnyán összetört a balesetben, Ericsson azonban szerencsére nem sérült meg.

A svájci istálló később megoldást talált a DRS-problémára, mellyel az FIA elégedett volt, Charlie Whiting azonban szeretne megbizonyosodni arról, hogy hasonló probléma még egyszer nem üti fel a fejét.

„Csütörtökön lesz a technikai munkacsoport ülése, ahol megvitatjuk majd a dolgot” – mondta az F1-es versenyigazgató a Motorsport.com kérdésére.

„Az időmérő után sok DRS-rendszert ellenőriztünk az autókon, hogy megbizonyosodjunk arról, egyik sem csinálja azt, amit a Sauberé.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!