Ericsson három F1-es csapattal is tárgyal - F1VILÁG.HU

Ericsson három F1-es csapattal is tárgyal

HIRDETÉS

Azok után, hogy a Caterham Forma-1-es csapata ellen nemrég megindult a felszámolás, Marcus Ericsson menedzsere elárulta, három alakulattal is tárgyalásokat folytatnak a 2015-ös szezont illetően.


Azok után, hogy a Caterham Forma-1-es csapata ellen nemrég megindult a felszámolás, Marcus Ericsson menedzsere elárulta, három alakulattal is tárgyalásokat folytatnak a 2015-ös szezont illetően.

A leafieldi alakulat biztosan nem lesz ott a hétvégi Amerikai Nagydíjon, és várhatóan az egy héttel későbbi interlagosi versenyen sem.

Ericsson csapattársa, Kamui Kobayashi nemrég elárulta, egyáltalán nem biztos benne, hogy a novemberi szezonzárón, Abu Dhabiban rajthoz áll a csapat.

„Momentán nem tudjuk, mi lesz Abu Dhabiban. Talán versenyezhetünk, de két-három héten belül megtudjuk. Várom a választ erre a kérdésre” – mondta a japán versenyző egy, a rajongóinak küldött videóüzenetben.

„Ugyanakkor arra kell használnom ezt az időt, hogy megpróbáljak a Forma-1-ben maradni.”

Marcus Ericsson komoly anyagi háttérrel érkezett a Caterhamhez, a távozott csapatfőnök, Manfredi Ravetto pedig nemrég elárulta, már tárgyalnak a svéd versenyző menedzsmentjével és szponzoraival a folytatásról.

Ericsson menedzsere, Eje Elgh azonban a minap azt mondta, az, hogy ki kell hagyniuk a következő két versenyt, nem lesz hatással a versenyző jövőjére.

Ettől függetlenül a szakember reméli, Abu Dhabiban újra ott lehet a rajtrácson a Caterham.

„[Bernie] Ecclestone ultimátumot adott nekik, ott kell lenniük Abu Dhabiban, hogy megkapják a licencet a jövő évre” – mondta Elgh.

Hirdetés

„Az engedély nélkül nem tudják értékesíteni a csapatot, hiszen értéktelenné válik. Szerintem a csapat ott lesz a szezonzárón, és Marcust felkérik arra, hogy versenyezzen.”

A menedzser hozzátette, Ericcson ettől függetlenül ott lesz az austini és interlagosi paddockban, „ebben a sportban ugyanis soha sem lehet tudni, mi történik”.

Ami pedig a 2015-ös idényt illeti, Elgh elárulta, a Caterham problémái nincsenek hatással a svéd versenyző jövőjére.

„Nem tudom megmondani, mikor dőlnek el a jövő évi dolgok. Hogy 99,9 százalékig biztos valami, vagy csak 80 százalékig, nem tudni. Még egy kis időre van szükség.”

A szakember elismerte, a Caterham összeomlásáig négy csapattal is tárgyaltak a folytatásról.

„Az egyetlen különbség most, hogy már nagyobb a versengés a helyekért. Volt egy négy csapatból álló listánk, de a Caterham már ekkor is ennek a listának az alján volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!