Ericsson: Még nincs szükségünk az új Ferrari-motorra

Csak a nyári szünetet követően használja majd a Ferrari továbbfejlesztett erőforrásait a Sauber Forma-1-es csapata.


Csak a nyári szünetet követően használja majd a Ferrari továbbfejlesztett erőforrásait a Sauber Forma-1-es csapata.

Mindezt Marcus Ericsson, a svájci kiscsapat versenyzője erősítette meg az F1Világ.hu-nak adott interjújában az ausztriai Spielbergben.

A Ferrari már a Kanadai Nagydíjat megelőzően felhasznált hármat az év közben rendelkezésére álló tíz motorfejlesztési zsetonból, partnercsapata, a Sauber azonban egyelőre még nem építette be autójába az új aggregátokat.

„Ennek leginkább a motorok felhasználására vonatkozó stratégiánkhoz van köze – a második motorunkat használjuk, nem akarunk még cserélni az év ezen korai szakaszában” – mondta ezzel kapcsolatban lapunknak Marcus Ericsson.

„Most egy ideig megtartjuk még ezt a második motort, aztán amikor elérkezünk az olyan motorigényesebb pályákra, mint a spái vagy a monzai, akkor beszereljük a továbbfejlesztett erőforrást.”

„Nincs komoly jelentősége ennek, mert eddig minden hétvégén tökéletesek voltak a motorjaink.”

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke nemrég cáfolta azokat a pletykákat, hogy a csapat döntésének anyagi okai vannak, sőt, elárulta azt is, a Ferrarinál valójában nagyon is szeretnék, hogy ők is használják a továbbfejlesztett V6-osokat.

„Ennek semmi köze az anyagiakhoz. Motorpartnerünktől elég komoly nyomás is érkezik azért, hogy használjuk. De a saját stratégiánkat is figyelembe kell vennünk. A második motorunkat használjuk, míg a Ferrari már a harmadikat, szóval nyilván más taktikán vannak” – mondta a szakember.

A Sauber egyébként várhatóan az augusztusi Belga Nagydíjon egy jelentős fejlesztési csomagot is pályára visz, Ericsson pedig abban bízik, ennek hála feljavul majd teljesítményük a szezon második felében.

„Egy nagy fejlesztési csomagon dolgozik most a csapat, és remélhetőleg ettől majd feljavul a teljesítményünk. Ennél többet nem tudok mondani róla, de várom már, hiszen nagyszerű lenne jobb teljesítményt kihozni az autóból az évad második felében.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!