Portugál Nagydíj
ERICSSON Marcus (swe), Reserve Driver of Alfa Romeo Racing, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 29 to september 1 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo Xavi Bonilla / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing

Ericsson mérges, amiért nem kellett Kimit helyettesítenie

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ericsson mérges, amiért nem kellett Kimit helyettesítenie

Marcus Ericsson, az Alfa Romeo tesztpilótája hiába hagyta ki hétvégi IndyCar versenyét, nem ülhetett autóba az F1-es Belga Nagydíjon.

Ericssont az Alfa Romeo arra kérte múlt héten, hogy utazzon el a Belga Nagydíjra, így a svéd pilóta csütörtök reggel meg is érkezett a spái versenypályára.

Räikkönen lába a nyári szünetben megsérült, így kérdéses volt, hogy autóba tud-e ülni a hétvégén. A csapat biztosra akart menni, ezért arra kérte Ericssont, legyen készenlétben. 

A helyettesítésre azonban végül nem került sor, így Ericsson hiába hagyta ki amerikai versenyhétvégéjét, az F1-es futamot csak a pálya széléről nézhette.

„Nyilvánvalóan fájó, ha a Forma-1-es pályán vagy, és csak nézed a versenyt” – mondta Ericsson. „Az USA-ban egy új szerződésért küzdök, és ott kellene megmutatnom, hogy mire vagyok képes. De adódott a lehetőség, hogy Belgiumba jöjjek versenyezni, szóval ezt felajánlotta nekem a csapat.”

„Kimi és a csapat nem volt biztos benne, hogy ő fog tudni vezetni. Nem volt optimális ez az egész, de így mennek ezek a dolgok néha.”

Ericsson csapatfőnöke, Sam Schmidt egyértelműbben és határozottabban nyilatkozott a hétvégével kapcsolatban. 

„Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy mi történt, mert nekem azt mondták, hogy Räikkönen hétvégén nem tud vezetni. Ezért kérték Marcust, hogy Európába menjen, rögtön Belgiumba repült, aztán nem kapott lehetőséget.”

„Ő mérges, mert szívesen versenyzett volna Portlandben, az elmúlt futamokon jó teljesítményt mutatott. Szóval ez elég csalódást keltő számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!