Ericsson: Nem kevés üzemanyaggal köröztünk

Marcus Ericsson állítja, nem kevés üzemanyaggal futottak olyan remek köröket a Sauber autói a héten lezajlott első előszezoni teszten, Jerezben.


Marcus Ericsson állítja, nem kevés üzemanyaggal futottak olyan remek köröket a Sauber autói a héten lezajlott első előszezoni teszten, Jerezben.

A gyakorlás harmadik napján a Sauber újonca, Felipe Nasr az élen zárt a C34-es versenyautóval, míg a többi napon a svájci kiscsapat autói a Ferrarik mögött másodikként zártak.

Valamennyi alkalommal a Sauberek a Pirelli lágy abroncsait használták, Ericsson szerdai legjobbját azonban egy 11 körös etap elején futotta – tehát bőven volt autójában üzemanyag.

„Bőven van hová gyorsulnunk, szóval ez pozitívum” – mondta a svéd versenyző az AUTOSPORT-nak.

„Nagyon jó tesztet zártunk. Igazán pozitív, hogy minden nap sok kört tudtunk futni, és nem igazán voltak gondok az autóval. És érdekes volt számomra az is, hogy az első, illetve az utolsó napon vezettem, így láthattam, mekkora fejlődést értünk el.”

„Úgy érzem, vasárnaphoz képest nagyot léptünk előre az autóval.”

Tavaly a Sauber F1-es története során először nem tudott pontot szerezni – Ericsson tavaly, az Abu Dhabi Nagydíjat követően tesztelte a csapat akkori autóját. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta.

„Nehéz erről beszélni, hiszen én a Caterhamtől jöttem, és ez elég nagy előrelépés nekem. De az Abu Dhabiban tesztelt autóhoz képest fejlődtünk. Úgy érzem, előrelépett az autó. Az idei egy jobb versenygép.”

„Alapvetően jóval stabilabb, a féktávokon és a kanyarokban nagyobb önbizalmat ad a versenyzőnek. És emellett azt gondolom, a Ferrari is előrelépett erőforrásával. De még látnunk kell, a többiek hogy állnak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!