Friss hírek

Erős kezdés az Alpine-tól, Alonso közel az élmezőnyhöz

Ígéretesen kezdődött a Kanadai Nagydíj az Alpine Forma-1-es istállója számára. Különösen a világbajnokuk, Fernando Alonso tempója volt kecsegtető, aki mindkét pénteki szabadedzést az első ötben zárta.

A szezon egyik legerősebb pénteki napját tudhatja maga mögött az Alpine F1-es istállója Kanadában. A több év kihagyás után visszatérő montreali vonalvezetésen Fernando Alonso egészen jó formában vezetett, az első szabadedzésen 0,373 másodperces hátránnyal a harmadik helyen, a második szabadedzésen pedig 0,416 másodperces lemaradással az ötödik helyen zárt, így bizakodva várhatja a mai időmérőt.

„Ez egy újabb eredményes péntek volt a számunkra. Úgy tűnik, az autó jól viselkedik ezen a kihívásokkal teli montreali pályán. Évek óta nem versenyeztünk Kanadában, és az előző évekhez képest kicsit más is az itteni érzés. Például a talajhatásra épülő autókkal egészen más érzést nyújtanak a rázókövek. Összességében jó élmény volt ez a nap. Úgy tűnik, holnapra változékony időjárást jósolnak, ezért megpróbálunk minél több adatot összegyűjteni a versenyre” – értékelt a kétszeres világbajnok péntek este.

Hirdetés
 

A csapat másik pilótája, Esteban Ocon 1,263 másodperces lemaradással kezdte a hétvégét, de második nekifutásra sikerült három tizedmásodpercet javulnia, így a tizedik helyet szerezte meg.

„Jó érzés újra Montrealban vezetni. A mai nap a pálya megértésről és a visszarázódásról szólt. Egy ilyen vonalvezetésen fontos minél jobban beállítani az autót, és úgy gondolom, mindkét edzést jól kihasználtuk. Az első percekben kissé balszerencsés voltam a jobb első fékembe ragadt műanyag zacskóval, de ettől függetlenül produktív napom volt. Csak néhány perc híján úsztuk meg az esőt, de úgy tűnik, szombaton ismét csapadékos lehet az időjárás, ami megkavarhatja a paklit. Úgy tűnik, versenyképes az autónk, így remélhetőleg kihasználhatjuk a lehetőségeinket” – fogalmazott a francia pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!