Friss hírek

Erős pontszerzésben bíznak a McLarennél

Remek időmérőt tudhat maga mögött a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjon a McLaren csapata, miután a szombati kvalifikáción Lando Norris a negyedik, Carlos Sainz pedig a hatodik helyet szerezte meg.

A szezon legjobb időmérős eredményét érte el a wokingi csapat.

„Nagyon örülök, mert nagyszerű munkát végeztem” – kezdte az időmérő értékelését Norris.

„Jól éreztem magam az autóban, mintha odaszögeztek volna az utolsó mért körömön. Egyértelmű, hogy előrébb léptem a Q3-ban, aminek szintén örülök. Néhány olyan srác előtt vagyunk, akikkel előzetesen nem úgy számoltunk, hogy megelőzzük. Eredményes munkát végzett a pályán és a gyárban dolgozó csapat is, hogy ebben a pozícióban végezzünk.”

A vasárnapi futamon lágy gumikról induló brit érdekes versenyre készül, mivel körülötte közepes keverékeken rajtolnak a közvetlen riválisok.

„Az első etapunk valószínűleg nagyon kemény lesz, de a második sorból indulok, ami arra enged következtetni, hogy jó esélyünk lesz erős pontokat szerezni. Ma megvolt a sebességünk, holnap pedig a legjobbunkat kell szállítanunk” – fogadkozott Norris.

A konstruktőri pontverseny harmadik helyéért a Racing Pointtal vív a McLaren, a különbség mindössze tíz egység a két alakulat közt. Ezért Sainz is odatenné magát utolsó mclarenes versenyén.

„Nagyon jó napunk volt. Úgy gondolom, a legfontosabb, hogy mindkét autónkkal a legjobb hatban zártunk, ami megavariálhatja a stratégiánkat” – értékelt a spanyol.

„Erősen kezdtem, csupán egy szettet használtam el a Q2-be jutáshoz. Jól éreztem magam a közepeseken a pénteki edzések alkalmával, ezért mindenképp ezeken akartam a Q3-ba jutni. Sajnos a harmadik etapban az utolsó köröm nem volt tökéletes, a hátsó tengelyen túlhevültek az abroncsok, és néhány hibát én is vétettem. Emiatt nem tudtam előrébb kvalifikálni magam.”

„A lehetőségeimhez képest a legjobban akartam teljesíteni a csapattal töltött utolsó időmérőn, de túl keményen nyomtam. Kár érte!”

„Összességében, az első és második szakaszban a közepeseken dicséretes munkát végeztünk, ami holnapra jó előjel lehet. Őszintén küzdeni akarok utoljára a McLarenért, és nagyon remélem, hogy remek eredményt érünk el. Gyerünk!” – utalt a spanyol pilóta a csapatbajnokság bronzéremére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!