Friss hírek

Érzelemdús hétvége vár Schumacherre Belgiumban

Érzelemdús hétvége vár Belgiumban Mick Schumacherre, édesapja, a hétszeres világbajnok Michael ugyanis épp 30 éve, Spában debütált a Forma-1-ben.

A német legenda a Jordan színeiben állt rajthoz először az F1-ben 1991. augusztus 25-én, az idei világbajnoki sorozat pedig ezen a hétvégén a Belga Nagydíjjal folytatódik.

Schumacher idén a Haas színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, nemrég pedig azt mondta, „fantasztikus bónusz” lenne számára, ha megszerezhetné idén első királykategóriás pontjait.

A fiatal pilóta izgatottan várja már a Belga Nagydíjat, néhány héttel ezelőtt ráadásul kipróbálhatta azt a Jordant, mellyel édesapja 1991-ben bemutatkozott az F1-ben.

„Nos, nehéz összehasonlításokról beszélni – nehéz összehasonlítani 1991-et és a mostani helyzetet” – mondta Schumacher az Autosport című lapnak.

„Akkoriban ugyanis nagyon sok megbízhatósági probléma volt, és nyilván az egyes csapatok által elvégzett fejlesztések másmilyenek voltak, mint manapság. Most minden nagyon szigorú. Szóval teljesen más a mentalitás.”

„De, ha azt nézzük, mennyire gyorsak a mai autók, nincsenek olyan nagy különbségek az akkori időkhöz képest. Szóval igen, erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni. Viszont még mindig olyan élvezetes, mint 30 éve volt. A spái versenynap nagyszerű és igazán érzelemdús lesz.”

Amikor a német tehetséget arról kérdezték, milyen gyakran kérdezik őt édesapja 30 évvel ezelőtti debütálásáról, mely egybeesik az ő F1-es bemutatkozásával, így felelt: „Nagyon ritkán!”

„Ami azt illeti, abban a pillanatban, amikor aláírtam a Haashoz 2020-ban, tudtam, hogy idén lesz a 30 éves évforduló. És őrület belegondolni, hogy pontosan ugyanannyi idősen kezdtük el – én most 22 vagyok. Nyilván más idők járnak. Más idők járnak a világban, de a nosztalgikus érzés azért megvan, aminek nagyon örülök.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!