Esélyes, hogy Verstappen is defektet kapott volna az utolsó körben - F1VILÁG.HU

Esélyes, hogy Verstappen is defektet kapott volna az utolsó körben

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, annyira rossz állapotban voltak Max Verstappen lecserélt abroncsai, hogy elképzelhető, ők is defektet kaptak volna a futam végén.

A hétvége kezdetén a Red Bull nem bizakodott abban, hogy legyőzhetik a Mercedest, így Horner szerint, ha korábban azt mondják nekik, hogy másodikak lesznek a versenyen, elfogadták volna.

A versenyen Verstappen ugyan nem jelentett veszélyt a Mercedesekre, azonban a 3. helyet stabilan tartotta mögöttük, a futam végén pedig megcélozták a leggyorsabb körért járó 1 pontot – illetve nem szerettek volna kockáztatni, ezért amikor Valtteri Bottas defektet kapott, behívták a hollandot egy kerékcserére

 

Utólag azonban kiderült, ezen múlhatott Verstappen győzelme, ugyanis Hamilton is defektet kapott az utolsó körben, ám előnye akkora volt az ekkor 2. helyezett Verstappennel szemben, hogy a célvonalig nem tudta őt utolérni a Red Bull

„Csalódást keltő az, hogy nem tudtunk nyerni, de ez egy olyan eredmény, amit elfogadtunk volna, ha előre felkínálják” – nyilatkozta Horner.

A csapatfőnök ugyanakkor elmondta, megvizsgálták Verstappen lecserélt abroncsait, és azok nagyon rossz állapotban voltak, így esélyes, hogy velük is hasonló történt volna, mint a Mercedesekkel. 

„Végül kissé frusztráló volt. De a gumin, amit levettünk az autóról, sok vágás volt, szóval lehet, hogy ugyanez történt volna velünk is, mint a Mercedesszel, ha kint maradunk” – mondta Horner. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!