Portugál Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 01: Third place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 01, 2020 in Northampton, England. (Photo by Will Oliver/Pool via Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing

Esélyes, hogy Verstappen is defektet kapott volna az utolsó körben

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Esélyes, hogy Verstappen is defektet kapott volna az utolsó körben

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, annyira rossz állapotban voltak Max Verstappen lecserélt abroncsai, hogy elképzelhető, ők is defektet kaptak volna a futam végén.

A hétvége kezdetén a Red Bull nem bizakodott abban, hogy legyőzhetik a Mercedest, így Horner szerint, ha korábban azt mondják nekik, hogy másodikak lesznek a versenyen, elfogadták volna.

A versenyen Verstappen ugyan nem jelentett veszélyt a Mercedesekre, azonban a 3. helyet stabilan tartotta mögöttük, a futam végén pedig megcélozták a leggyorsabb körért járó 1 pontot – illetve nem szerettek volna kockáztatni, ezért amikor Valtteri Bottas defektet kapott, behívták a hollandot egy kerékcserére

Utólag azonban kiderült, ezen múlhatott Verstappen győzelme, ugyanis Hamilton is defektet kapott az utolsó körben, ám előnye akkora volt az ekkor 2. helyezett Verstappennel szemben, hogy a célvonalig nem tudta őt utolérni a Red Bull

„Csalódást keltő az, hogy nem tudtunk nyerni, de ez egy olyan eredmény, amit elfogadtunk volna, ha előre felkínálják” – nyilatkozta Horner.

A csapatfőnök ugyanakkor elmondta, megvizsgálták Verstappen lecserélt abroncsait, és azok nagyon rossz állapotban voltak, így esélyes, hogy velük is hasonló történt volna, mint a Mercedesekkel. 

„Végül kissé frusztráló volt. De a gumin, amit levettünk az autóról, sok vágás volt, szóval lehet, hogy ugyanez történt volna velünk is, mint a Mercedesszel, ha kint maradunk” – mondta Horner. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!