Esőgumi-tesztre készül a mezőny januárban - F1VILÁG.HU

Esőgumi-tesztre készül a mezőny januárban

A Pirelli megerősítette, hogy jövőre visszatérnek Paul Richardra, ahol egy esőgumi-tesztet végeznek majd el, az összes csapat bevonásával.


A Pirelli megerősítette, hogy jövőre visszatérnek Paul Richardra, ahol egy esőgumi-tesztet végeznek majd el, az összes csapat bevonásával.

A tesztre január 25-26-án kerül majd sor a francia ringen, ahol az idei autókat lehet majd használni, és minden csapat meghívást kap, hogy segítsen már a jövő évi új esőgumik tesztelésében.

Mint minden gumiteszten, ezúttal sem lehet a csapatoknak saját fejlesztéseket tesztelni.

„Egy olyan pályán akarjuk ezt a tesztet megrendezni, ahol egyenletesen lehet fellocsolni a pályát, és Paul Richard megfelelő helyszín erre januárban” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója.

„Igazából egy autó is elég lenne nekünk a tesztre, azonban minden csapatot meghívunk. Ha mindenki jön, az csak nekünk jó.”

A Pirelli korábban szenvedett az esőgumik tesztelésével, hiszen általában locsolóautóval tudták csak feláztatni a pályát, így az részlegesen volt nedves.

Paul Richard azonban rendelkezik kiépített öntöző-rendszerrel, ami mindenképpen komoly előny egy esőgumi-teszten.

Hembery azt is elmondta, hogy a Pirelli örömmel venné, ha több szezonközi teszt lenne jövőre, ahogy a csapatok is azon dolgoznak, hogy még intenzívebben tudjanak fejleszteni, természetesen a szabályok betartása mellett 2016-ban.

„Minden egyes teszt pozitív számunkra” – magyarázta a szakember. „Sokkal több élő tesztet szeretnénk. Az volt a kérés, hogy két-három kerékcserés versenyeket generáljunk, azonban idén inkább az egy kiálláshoz vagyunk közel.”

Hirdetés

„Ahhoz, hogy megtaláljuk az optimális megoldást és mindenki elégedett lehessen, tesztekre van szükségünk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Esőgumi-tesztre készül a mezőny januárban
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
Ekkor rajtol ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíj!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!