Friss hírek

Esős, hűvös hétvége vár az F1-es mezőnyre Belgiumban

A többhetes nyári szünetet követően hétvégén Belgiumban folytatódik a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat – méghozzá egyáltalán nem nyáriás körülmények között!

A mezőny ismét Spa-Francorchamps-ba látogat, ahol a változékony időjárás mindig képes beleszólni a pályán zajló küzdelmekben. Úgy tűnik, nem lesz ez másképp idén sem, a meteorológiai előrejelzések szerint ugyanis hűvös, ködös idő várható, és persze esőre is lehet számítani.

A hőmérséklet meglehetősen alacsony, 17℃ körüli lesz a teljes versenyhétvége során, és bár jó néhány nap hátravan még a versenyig, úgy fest, jó esély van arra, hogy vizes pályán tartják majd a szezon 12. versenyét.

Csütörtök estére heves esőzést jósolnak, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel nedves pályán kezdik majd meg a körözést a versenyzők pénteken, a csapadék pedig a nyitónap délutánján várhatóan visszatér majd a pályára.

Szombatra valamelyest kedvezőbb körülményeket jósolnak, a harmadik tréning idejére akár a nap is előbújhat, délutánra viszont ugyancsak nagy az eső valószínűsége, így nem kizárt, hogy az időmérőt vizes aszfalton rendezik majd.

Vasárnap szintén száraz délelőttre lehet számítani, délutánra viszont megérkezhet az eső. A versenynapra 80 százalékban jósolnak csapadékot, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 16℃ körül alakul majd, ráadásul erős északi-északnyugati szél is várható. Utóbbi egyébként igaz a versenyhétvége többi napjára is.

A versenyhétvége eseményeiről természetesen folyamatosan beszámolunk majd az F1Világon, az F1Világ Paddockban pedig a Belga Nagydíj minden mozzanatát nyomon követheted majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!