Friss hírek

Ettől félt Vettel a korai versenyleintés után

A Forma-1-es Kanadai Nagydíjon győztes Sebastian Vettel elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy a verseny vártnál korábbi leintése miatt rajongók özönlink majd el a versenypályát.

A montreali futamot Winnie Harlow szupermodell intette le – igaz, a tervezettnél 1 körrel korábban, mivel rosszkor adták oda neki a leintésre szolgáló kockás zászlót.

A szabályok szerint ilyenkor a leintést megelőző teljes kör számít a verseny végeredményének, így hiába tett meg 70 kört az F1-es mezőny, végül a 68. kör alapján hirdettek eredményt.

Vettel elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy – habár még 1 kör hátra volt a versenyből, és mindenki padlóig nyomta – rajongók özönlink majd el a pályát.

„Szerencsére van rádiónk, és van egy körszámláló is az autóban, a bokszutcai tábla pedig pontos volt” – mondta Vettel.

„Ha viszont az ember rádiója esetleg nem működik, és nem mutatnak táblát, akkor akár vissza is vehet – ha pedig az élen van, bízik abban, hogy mindenki más visszavesz mögötte.”

„Én csak aggódtam, mondtam is nekik az utolsó körben, hogy nehogy emberek ugorjanak be a pályára zászlókat lóbálva és ünnepelve, hiszen még padlógázzal mentünk.”

„A pályaszéli kivetítőn is követtem az eseményeket, és a kockás zászló meglengetése után kiírták, hogy „Utolsó kör”, szóval kicsit össze voltam zavarodva.”

„Mondtam a rádión, hogy szerintem még nincs vége a versenynek, ők pedig mondták, hogy így igaz, szóval nyomjam.”

„Néhány pályabíró már ünnepelt is – egy kicsit elsiették!”

Bár a pontszerző pozíciókon a korai leintés nem módosított, a baki miatt Sergio Perezt visszasorolták a 14. helyre. Ő az utolsó előtti körben előzte meg Kevin Magnussent. Emellett Daniel Ricciardo leggyorsabb köre is kútba esett.

Vettel csapattársa, Kimi Räikkönen pedig a kockás zászló téves meglengetése után le is lassított – ezt Carlos Sainz mondta, akit a finn nem sokkal korábban körözött le.

„4-5 másodpercet veszítettem, mert Kimi látta és lelassított előttem” – mondta a spanyol, aki a 8. helyen futott be.

„Aztán látta, hogy nincs még vége a versenynek, és újra rákapcsolt. Megérkeztem a 2-es kanyarba, a pályabírók pedig lengették a zászlókat. Tudtam, hogy tévednek, nem lassítottam, de Kimi igen. Én nem is láttam a kockás zászlót, mert nem is figyeltem rá, nem számítottam rá.”

Fotó: Red Bull Racing

A 11. helyen befutó Pierre Gasly kifejtette, elég „kockázatos” volt az incidens.

„Szerintem ez volt az első alkalom, hogy egy futamon kétszer intettek el!” – mondta a francia.

„Nem tudom pontosan, mi történt, de a mérnököm szólt, hogy ’oké, ne is figyeljek rá’.”

„De nagyon kockázatos volt, ha ugyanis visszaveszel az első után, akkor mindenki megelőz. Egy kicsit meglepett a dolog.”

„A csapat 5 másodperccel korábban szólt róla, szóval elég szoros volt az időzítés. Mondták, hogy a következő lesz az utolsó kör, aztán átmentem a célvonalon, láttam a zászlót, és arra gondoltam, ’mi a f*sz?’”

Instagram-oldalán Winnie Harlow aztán egy fotó kíséretében leírta, nem ő hibázott, ő csak azt mondta, amire utasították.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!