Évente 100 új szakember érkezik a Ferrari F1-es csapatához - F1VILÁG.HU

Évente 100 új szakember érkezik a Ferrari F1-es csapatához

A Ferrari rutinos versenyzője, Carlos Sainz nem aggódik amiatt, hogy több neves szakember is otthagyta, vagy a közeljövőben otthagyja majd a patinás istállót, szerinte ugyanis Maranellóban gondoskodnak a megfelelő utánpótlásról.

A Ferrarinál komoly változások történtek az elmúlt hónapokban, hiszen Mattia Binotto csapatfőnök helyét Frederic Vasseur vette át, nem sokkal később pedig távozott a Scuderia F1-es autóinak tervezéséért felelős David Sanchez is. Nemrég kiderült az is, az istálló jelenlegi sportigazgatója, Laurent Mekies is otthagyja Maranellót, jövőre ugyanis ő lesz az AlphaTauri csapatfőnöke.

Sainz viszont nem aggódik a távozók miatt, már csak azért sem, mert folyamatosan érkeznek is új szakemberek a Ferrarihoz.

 

„Kellő körültekintéssel járunk el, amikor szakembereket szerződtetünk” – idézi a spanyol versenyzőt a RacingNews365.com című internetes portál. „Egy csapat talán gyorsabban veszít el embereket, mint szerződtet, és nyilvánvalóan nehezebb is új embereket szerezni, több időbe telik.”

„De teljesen biztos vagyok benne, hogy a csapat megfelelően kezeli ezt a két folyamatot, és magabiztos vagyok azzal a tervvel kapcsolatban is, amit összeraktak a közeljövőre vonatkozóan. Úgy gondolom, Mekies egy nagyon erős egyén, és nem lep meg, hogy őt akarják csapatfőnöknek, ez egy feljebb lépés számára.”

A csapatot irányító Frederic Vasseur időközben hangsúlyozta, Sanchez és Mekies távozását csak azért kapta fel a média, mert ismert neveknek számítanak F1-es berkekben.

„Ha van 1000 alkalmazottad, és 6-7 százalékos rotáció, az azt jelenti, hogy évente 100 ember távozik és érkezik. És a média olykor nagy figyelmet szentel egyiknek vagy másiknak” – mondta a francia szakember. „De évente 100 ember csatlakozik a vállalathoz, akik más csapatoktól, vagy egyéb helyekről érkeznek.”

„Olykor nagyobb figyelem hárul bizonyos nevekre, de nem ezeken múlik a teljesítmény. Igenis sok szakembert szerződtetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Évente 100 új szakember érkezik a Ferrari F1-es csapatához
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!