Évtizedes tradíciót tiltanak be a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Évtizedes tradíciót tiltanak be a Forma-1-ben

Újabb tradíciónak inthet búcsút a Forma-1 mezőnye, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis a továbbiakban megtiltja, hogy a csapattagok a bokszutcai kerítésre felmászva ünnepeljék versenyzőiket.

A döntést azt követően hozta meg a sportot irányító testület, hogy a két héttel ezelőtti, Szaúd-arábiai Nagydíjon a Red Bull csapatának tagjai a kerítésre felmászva ünnepelték a győztes Sergio Perezt, valamint Max Verstappent, és az Aston Martin munkatársai ugyanezt tették Fernando Alonso 3. helye okán. Mindez persze nem újkeletű, évtizedes tradíciótól kell elköszönni a Forma-1-ben.

A száguldó cirkusz versenyigazgatója, Niels Wittich ugyanis a szokásos, versenyhétvégét megelőző tájékoztatójában az FIA Nemzetközi Sportkódexének 2.3.2-es cikkelyének H függelékére hivatkozva megtiltotta, hogy bárki is felmásszon a bokszutcai kerítésre a versenyhétvége bármely pontján. Ha bárki megszegi a szabályt, feljelentik a versenybíróknál.

 

Az persze nem valószínű, hogy egy ilyen kihívás az adott versenyhétvége eredményén módosítana, feltehetően pénzbírsággal sújtanák az adott csapatot, ám a költségplafon miatt ezt valószínűleg most senki sem vállalná be.

Hozzá kell persze tenni, a befutónál történő effajta ünneplés egyáltalán nem veszélytelen, az FIA pedig attól tart, hogy a csapattagok közül valaki egyszer bezuhan a pályára, ami tragikus következményekkel járhat. Arra ráadásul nagyobb az esélye, hogy a csapattagok valamelyike egy tárgyat ejt be a pályára – ami a versenyzőkre nézve jelent komoly kockázatot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Évtizedes tradíciót tiltanak be a Forma-1-ben
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!