Friss hírek

Exkluzív: Hamilton álmodni sem mert ilyen eredményekről

Újabb Schumacher-rekordot állított be hétvégén, a Hungaroringen a Forma-1 hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton. A Mercedes versenyzője az F1VILÁG.HU -nak nyilatkozva arról beszélt, soha nem gondolta volna, hogy egyszer ilyen sikereket fog elérni a száguldó cirkuszban.

Hamilton első világbajnoki címét 2008-ban a McLarennel szerezte, az igazi sikerek azonban csak 2014 után jöttek, miután mostani csapatához, a Mercedeshez szerződött.

A most 35 éves versenyző eddig 5 világbajnoki címet nyert a német istálló színeiben, 90 rajtelsőségével pedig már most rekordtartó a száguldó cirkuszban. Hamilton ráadásul egyre közelebb kerül ahhoz, hogy további rekordokat döntsön meg: például Michael Schumacher 91 futamgyőzelmes rekordját, melytől már csak 5 diadal választja el, és persze a 7. világbajnoki cím is összejöhet idén.

A múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon Hamilton újabb Schumacher-rekordot állított be, az egyazon versenypályán aratott győzelmek számát tekintve érte utol a legendás versenyzőt azzal, hogy a Hungaroringen 8. győzelmét is bezsebelte.

A vasárnapi verseny után az F1VILÁG.HU arról kérdezte Hamiltont, mit jelent számára az, hogy eredményesség tekintetében folyamatosan ostromolja a Forma-1 valaha volt legeredményesebb versenyzőjét.

„Mindig elmondom, hogy őszintén szólva nem igazán gondolok erre, soha nem is volt prioritás számomra” – mondta lapunknak a hatszoros világbajnok.

„Amikor fiatalabb voltam, mindig arra gondoltam, hogy egy napon szeretnék olyan eredményes lenni, mint ő. Gyerekként Ayrton utolsó versenyeit, Michael összes futamát figyeltem, és az ő sikerei…”

„Nyilván álmodoztam, hiszen gyerekként az ember szeret nagyot álmodni, de hogy egyszer lesz 90 rajtelsőségem… te jó ég… annyira valószínűtlen lett volna még álmodni is erről.”

„És ugyanez igaz a győzelmekre is… álmodni sem mertem erről.”

Hamilton azt mondja, még mai fejjel is elképesztő belegondolni abba a dominanciába, amit Schumacher véghez vitt a Ferrarival annak idején.

„Annyira furcsa nekem ez az egész, mert emlékszem, hogy ültem a TV előtt, láttam Michaelt győzni azon a rengeteg versenyen. Most pedig üldözöm… illetve nem is üldözöm, de egyre közelebb kerülök a győzelmei számához, ami rengeteg, és még mindig úgy vagyok vele, hogy én nem is akarok annyit, mint Michael!”

„Ez is csak azt mutatja meg, hogy milyen dominanciát és kiválóságot nyújtott oly’ sokáig. És abszolút értem, milyen helyzetben volt, mekkora nyomás nehezedett rá. Nagyon figyelemreméltó, amit elért.”

Így zajlott Hamilton sajtótájékoztatója a Magyar Nagydíj után:

Forrás: F1VILÁG.HU

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!