Friss hírek

Exkluzív interjú a magyar Formula Unával!

Szigeti Andrea, a magyar Formula Una a szezonzáró Brazil Nagydíj után mesélt lapunknak élményeiről…

Szigeti Andrea, a magyar Formula Una a szezonzáró Brazil Nagydíj után mesélt lapunknak élményeiről…

Előzmények: az augusztusi interjú itt olvasható.

Mikor és kikkel utaztál ki Brazíliába? Mesélj egy kicsit az útról!

Szigeti Andrea: Budapestről este egyedül indultam el és Zürichben találkoztam az olasz a svájci és az osztrák lánnyal. A reptéren már összebarátkoztunk és egyértelművé vált, hogy egy nagyszerű hétvégének nézünk elébe. A repülőút viszonylag zökkenőmentes volt bár 12 órát ülni nem volt könnyű.

Hogyan fogadtak a repülőtéren, és mikor ismerkedtél meg a többi Unával?

Szigeti Andrea: A reptéren Sao Pauloban már az ottani Red Bullos lány várt minket a német lánnyal, ahonnan a szállodába mentünk. A lányok folyamatosan érkeztek kedden és szerdán egész nap. De szerda éjjelre már teljes volt a csapat. Mindenki nagyon közvetlen és kedves volt, már az első perctől nagyon jó volt a hangulat és senki nem lógott ki a társaságból, pedig ritka, hogy 17 lány ilyen jól kijöjjön egymással, de nekünk sikerült. A Red Bull nagyon jó munkát végzett mikor kiválasztotta a lányokat.

Mesélj kicsit a szállodáról, arról, hogy ki volt a szobatársad, illetve kihez kerültél a legközelebb a lányok közül. Születtek-e barátságok?

Szigeti Andrea: A Hiltonban laktunk a csapattal, továbbá ott lakott Hamilton, Alonso és a BMW csapat is. Hamilton az egyik lány szobaszomszédja volt így többször találkoztak, képet is csinált vele. Nekem az ausztrál lány volt a szobatársam, akivel nagyon jóba lettünk, igazán megérdemelte a győzelmet. Az egyetlen rossz dolog, abban, hogy nagyon megkedveltük egymást, hogy sajnos a világ 17 pontján lakunk így igazi barátságot fenntartani nagyon nehéz, de azért e-mailen tartjuk a kapcsolatot és ha valaki a másik irányába utazik mindenképpen összehozunk majd egy találkozót.

Kép a cikkhez: Exkluzív interjú a magyar Formula Unával!

Értesültünk róla, hogy csütörtökön részt vettetek egy gokart versenyen, ahol esett az eső, ám ennek ellenére remekül teljesítettél és a harmadik helyen végeztél. Milyen volt az esőben vezetni, hogyan értékeled a teljesítményed?

Szigeti Andrea: Nagyon büszke vagyok az eredményemre, főleg, hogy az enyém lett a leggyorsabb kőr. Mikor megláttam, hogy van dobogó tudtam hogy jól kell teljesítenem, mert mindig kiakartam próbálni a pezsgőlocsolást, és sikerült. Nagyon boldog voltam bár nehéz volt a futam sok lánynak lett kék-zöld foltja, többek közt nekem is, de megérte.

Tudod már, hogy hol kap helyet a harmadik helyért járó trófeád?

Szigeti Andrea: Már meg is van a helye a nappalimban, ahol mindig szem előtt van és emlékeztet életem egyik legemlékezetesebb hetére.

A hétvégén milyen más programokat szerveztek nektek? Mit élveztél a legjobban?

Szigeti Andrea: A legjobban a gokart versenyt és a futamot élveztem. De ezeken kívül egy egész napot töltöttünk egy spaban ahol mindenki választhatott egy masszázst magának, capoeiráztunk, szaunáztunk, és egy nagyszerű ebédet is elfogyasztottunk. De rengeteg bárban, diszkóban és persze a legjobb éttermekben voltunk. Na meg persze 17 lánnyal nem lehet kihagyni a szervezett vásárlást sem.

Történt-e Veled valamilyen vicces, meghökkentő dolog a hétvégén?

Szigeti Andrea: Nem igazán. Bár a Brazíliába vezető repülőúton elájult egy férfi és mint a filmekben orvost keresett a pilóta. Hazafelé pedig az osztrák lány elvesztette az útlevelét a reptéren és nekem tűnt fel, hogy mintha az ő nevét mondanák a hangosbemondóban. És a Sao Pauloi autós közlekedés, na az vicces és meghökkentő egyben.

Kép a cikkhez: Exkluzív interjú a magyar Formula Unával!

A pilóták közül kikkel sikerült beszélned?

Szigeti Andrea: Természetesen Liuzzival, de a paddockban és a bulikban Buttonnel, Kubicával, Vettelel és készült képem Alonsoval.

Mennyiben és miben különbözött a brazil hétvége, mint a hungaroringi?

Szigeti Andrea: Nagy különbség nem volt a kettő között. A paddock azonban itthon sokkal nagyobb és szebb.

A képek alapján mindenki nagyon jól étezte magát a döntőn, ahol végül az ausztrál lány nyert. Mi alapján döntött a zsűri, illetve kik alkották azt?

Szigeti Andrea: Sajnos a zsűri titkos volt csak úgy mint eddig mindig és a szempontokat sem ismerjük.

Mi volt a nyertes jutalma? A többiek kaptak valami ajándékot?

Szigeti Andrea: Háromféle utazás közül választhat, amelynek több állomása van és két barátját viheti magával. Látogathat strandokat, városokat vagy választhat egy aktív nyaralást.

Kép a cikkhez: Exkluzív interjú a magyar Formula Unával!

Indulhatsz a jövő évi versenyen? Ha igen, ismét jelentkezel?

Szigeti Andrea: Nem, de ha tehetném, mennék, mert nagyon élveztem ezt az egészet. Sajnálom, hogy véget ért de remélem a Hungaroringre augusztusban lesz lehetőségem kimenni.

Milyen tanácsokkal tudnád ellátni azokat a lányokat, akik jövőre indulni szeretnének a Red Bull által szervezett Formula Una megmérettetésen?

Szigeti Andrea: Legyenek nagyon lazák, jófejek, közvetlenek és nyitottak. Mindig legyenek önmaguk és érezzék magukat nagyon jól.

Most, hogy már itthon vagy, mik a terveid?

Szigeti Andrea: Legelőször be kellene fejeznem a főiskolát, amiből már csak fél év maradt hátra, aztán a többit majd meglátjuk. De a sikereimen felbuzdulva lehet próbálkozni fogok hasonló versenyeken, mert nagy élmény még akkor is ha nem te vagy a végső győztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek