Friss hírek

Exkluzív interjú a magyar Formula Unával

A Red Bull az idei évben is megválasztotta a magyar Formula Unát, aki az októberben megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon, Sao Paulóban képviselheti majd hazánkat. A döntőbe jutott Szigeti Andrea a Magyar Nagydíj után válaszolt lapunk kérdéseire.

A Red Bull az idei évben is megválasztotta a magyar Formula Unát, aki az októberben megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon, Sao Paulóban képviselheti majd hazánkat. A döntőbe jutott Szigeti Andrea a Magyar Nagydíj után válaszolt lapunk kérdéseire.

Civilként mivel foglalkozol?

Szigeti Andrea: Jelenleg a szakdolgozatomon dolgozom és a gyakorlati félévem kezdem meg a BGF Külker karán nemzetközi kommunikáció szakon, PR szakirányon. A tanulás mellett pedig rendszeresen hostesskedem és modellkedésel próbálkozom.

Hirdetés
 

Van-e példaképed? Ha van, ki az és miért pont ő?

Szigeti Andrea: Igazából nincsen példaképem, az olyan emberekre nézek fel akik önerejükből tudtak sikert kovácsolni.

Honnan hallottál először a Formula Una választásról?

Szigeti Andrea: Rendszeres JOY olvasó vagyok és az egyik számban volt egy felhívás a versenyre, és mivel szeretem a Forma 1-et, az utazást és a bulizást, úgy gondoltam ez egy remek és testhezálló lehetőség számomra.

Milyen kritériumok kellettek ahhoz, hogy elindulhasson valaki a Red Bull által szervezett megmérettetésen?

Szigeti Andrea: Két kritérium volt a felhívásban a jó angol nyelvtudás és betöltött 22. életév, valamint hogy belevaló és F1-et kedvelő legyél. Én mindennek eleget tettem, hiszen Amerikában éltem egy évet még középiskola alatt nyelvtanulás céljából, illetve októberben leszek 23 éves, a többit pedig nem kell magyarázni.

A Red Bull felvilágosított-e arról titeket, miként kell viselkedni a hétvége alatt?

Szigeti Andrea: Nem, semmilyen viselkedésre vonatkozó utasítás nem hangzott el, csak annyi, hogy “Have fun!” és azt hiszem ennek a körülményeket és a társaságot tekintve könnyű volt eleget tenni. A lényeg annyi volt, hogy adjuk önmagunkat, és érezzük jól magunkat a hétvégén, mivel ez nem egy szépségverseny itt nagy szerepe volt a személyiségnek, és annak hogyan boldogultunk a négy nap alatt.


A Forma-1 iránti szereteted, vagy csak maga a kihívás miatt jelentkeztél a versenyre?

Szigeti Andrea: Valóban szeretem a Forma-1-et, de inkább a kihívás és az utazás vonzott, valamint annak a lehetősége, hogy részese lehetek az F1 világának, közelről láthatom az eseményeket és persze találkozhatok a pilótákkal és betekintést nyerhetek oda, ahová csak keveseknek sikerül.

Folyamatosan figyelemmel követed a királykategória történéseit?

Szigeti Andrea: Őszinte leszek, az idei szezon történéseit nem annyira sikerült figyelemmel kísérnem, bár a nagyobb eseményekről így is tudok. Azonban régebben rendszeres nézője voltam a futamoknak.

Voltál már ezelőtt Forma-1-es versenyen?

Szigeti Andrea: Nem, még soha nem sikerült személyesen jelen lennem, nem is gondoltam, hogy ekkora élmény. Szeretem a Forma-1-et, de nem vagyok megszállott rajongó, ennek ellenére, mikor a rajtot a tribünről néztük tetőtől-talpig libaőrös lettem, még füldugót sem használtam, mert hallani akartam azt az elképesztő hangot, amit legalább egyszer mindenkinek ajánlok az életben, mert leírhatatlan érzés. Már alig várom, hogy még egyszer átélhessem azt a pár másodpercet.

Ismertél-e korábbról bárkit is, aki részt vett a Formula Una megmérettetésen?

Szigeti Andrea: Nem, egy lányt sem ismertem korábban, ennek ellenére nagyon jól kijöttem a lányok nagy részével. Lesz, akivel tartani is fogom a kapcsolatot.


Mesélj egy kicsit, hogyan történt a tíz lány kiválasztása?

Szigeti Andrea: Miután jelentkeztem egy fotóval és egy pár soros bemutatkozással a hirdetésre, e-mailben kaptam egy meghívót a kiválasztó napra, ami Lajosmizsén egy kúriában került megrendezésre. Csapatokra osztottak minket és különböző játékok voltak, mint például az ördögcsomó kibogozása, de kellett Lajsz András és csapata segédletével koktélt kevernünk, szimulátoron autót vezetnünk, ami nekem jól ment, hiszen már tizenhét éves korom óta vezetek, és mivel egy tanyán voltunk ostorral is megpróbálhattunk bánni, de a legérdekesebb a csacsi polo volt, ami a lovas polo csacsis változata. Majd ebéd után sor került a titkos zsűri által kiválasztott tíz lány nevének felfedésére, bevallom mikor már csak két név volt hátra és még nagyon sok szép lány ült az asztaloknál nagyon izgultam, de sikerült.

Elmesélnéd nekünk, hogy egy Formula Una versenyhétvégéje hogyan telik? Milyen élményekkel gazdagodtál a Magyar Nagydíj ideje alatt?

Szigeti Andrea: Csütörtöktől hétfő reggelig tartottak a programok. Igazi lány álom volt ez a pár nap hiszen profi sminkesek, fodrászok, stylist és tervező kezei között alakultunk át naponta kétszer. Azóta is hiányzik a reggeli smink. Tízen mindig együtt voltunk és különböző programokon vettünk részt, mint a siklóernyőzés vagy az esti barlangtúra, a programokon pedig mindig filmeztek és fotóztak, amik több lapban és honlapon is megjelentek már. A közös étkezéseken és bulikon pedig a Red Bull Racing csapat tagjaival is együtt mentünk. Emellett minden nap kint voltunk a Hungaroringen ahol körbe vittek minket, sétálhattunk a paddockban és a boxutcában, de időnk nagy részét a vörös bikás csapat Energy Station nevű motor home-jában töltöttük. Valamint sok szép ajándékot is kaptunk.

Mi volt a legemlékezetesebb mozzanata a hétvégének?

Szigeti Andrea: Egyértelműen a rajt pillanatai. De a siklóernyőzés is nagyszerű volt, annak ellenére is, hogy korábban már volt szerencsém kipróbálni. Igazán szeretem az extrém dolgokat és a sebességet, szóval a hétvége minden pillanata felejthetetlen élmény marad számomra.


A Red Bull és a Toro Rosso versenyzői hatalmas nőcsábászok, különösen Liuzziról keringenek ilyesfajta hírek. Volt-e valamilyen kalandod a versenyzőkkel?

Szigeti Andrea: Nem. Sajnos sokan félre értik a Formula Unák szerepét, mi nem kalandot kerestünk, hanem egy nemzetközi verseny részesei voltunk. A versenyzők pedig különben is nagyon elfoglaltak a versenyhétvége alatt és legtöbbjüknek barátnője van. Ahogy én is már jó ideje kapcsolatban élek, így ez szóba sem jöhetett.

Hallottuk, hogy vasárnap egy budapesti szórakozóhelyen nagy partit csapott a Red Bull. Részt vettél ezen? Mi történt a zártkörű bulin, ha egyáltalán helytállóak az információink?

Szigeti Andrea: Igen, az információk helytállóak. Nekem is lehetőségem volt részt venni ezen a partyn, ahol rengeteg gratulációt zsebelhettem be. Remek volt a hangulat méltó lezárása egy felejthetetlen hétvégének. Liuzzi például itt ünnepelte meg a 26. születésnapját, vagyis a hangulatra ez is rányomta a bélyegét, persze pozitív értelemben.

Te képviselheted hazánkat Brazíliában, a Forma-1 szezonzáró megmérettetésén. Mit szóltál, mikor téged választottak ki a tíz döntőbe került lány közül? Egyáltalán ki döntötte el, ki jut ki Brazíliába?

Szigeti Andrea: Az eredményhirdetésre a futam kezdete előtt került sor, mikor meghallottam a nevem nagyon örültem, csak pár másodperc múlva fogtam fel, hogy valójában ez mekkora dolog és, hogy én vagyok az az egy. Nem tudtam mit mondjak csak álltam ott és remegtem, leírhatatlan érzés volt, mikor megkaptam a győztesnek járó egyedi Red Bull Formula Una Tiffany karkötőt. Azt, hogy ki döntötte el valójában nem tudjuk, a titkos zsűri az egész hétvége alatt figyelt minket és hozta meg a döntését.


Mit gondolsz, van esélyed a végső győzelemre?

Szigeti Andrea: Már megnéztem az eddig döntőbe jutott lányokat, mindegyik nagyon szép, de mint tudjuk itt nem csak a külső számít. Természetesen nagyon szeretnék ott is győzni, hiszen korábban nem nyertem még semmit és nagyon tetszik az érzés. A Forma-1 rajongóknak azt megígérhetem, hogy én igyekezni fogok Brazíliában is.

Ismersz-e más nemzetiségű, ugyancsak döntőbe jutott Unát?

Szigeti Andrea: Nem ismerek más nemzetiségű Unákat.

Nagy borszakértő hírében állsz. A borokkal hogy állsz? Melyik a kedvenced?

Szigeti Andrea: Ez azért túlzás. Bár pár hónap múlva biztosan az leszek, hiszen a Velencei-tó és Vértes borairól és azok megismertetésének lehetőségeiről írom a szakdolgozatom. De igaz, hogy szeretem a borokat, ez családi vonás nálunk, apukám ugyanis vendéglátós, nagypapámnak, pedig szőlője is volt. Most amit nagyon kedvelek az egy Bock rosé, ajánlom mindenkinek.

Nyilatkoztad, hogy a hét elején új kutyát kapsz. Megvan már? Milyen fajtájú? Hogy nevezted el?

Szigeti Andrea: Igen, a szállodából ahol laktunk, egyenesen a tenyésztőhöz mentünk, és megkaptam a régen várt kutyusomat, egy szuka bichon havanese-t, akinek Mira lett a neve.

Végezetül pedig egy egyszerű kérdés: Ki a kedvenc F1-es pilótád?

Szigeti Andrea: Fernando Alonso. Nagy sajnálatomra ezen a hétvégén nem sikerült közös képet készítenem vele, bár csak egy méter választott el tőle, de Brazíliában újra megpróbálom, remélem nagyobb sikerrel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!