Exkluzív interjú a Renault Hungária vezérigazgatójával - F1VILÁG.HU

Exkluzív interjú a Renault Hungária vezérigazgatójával

HIRDETÉS

Sikerült mikrofonvégre kapnunk a Renault Hungária olasz vezérigazgatóját, Roberto Pallottát…

Sikerült mikrofonvégre kapnunk a Renault Hungária olasz vezérigazgatóját, Roberto Pallottát…

Ez az első alkalom, hogy Magyarországra a Hungaroringre látogat a Renault Világsorozat. Mik az első benyomásai?
Roberto Pallotta: Ez fantasztikus. Optimista voltam a magyarországi rendezvénnyel kapcsolatban, de már most sokkal jobb, mint vártam. Sajnos még nem tudom, hogy ma reggel hány ember érkezett, hallottam olyat is, akinek 3 órájába tel, hogy ideérjen, de a lényeg, hogy most itt van. Talán nem állok messze a valóságtól, ha azt gondolom, hogy 60.000 ember látogat ki, tehát ez egy kiváló rendezvény a Renault-nak.

Ez tényleg nagyszerű. Gondolom az előbb figyelemmel kísérte Baumgartner Zsolt teljesítményét a pályán. Mi a véleménye erről?
Roberto Pallotta: Szerintem egy remek versenyző. Megtiszteltetés számunkra a jelenléte, az emberek ismerik és ez neki is egy jó lehetőség arra, hogy a magyar rajongók, és vásárlóink előtt megmutassa magát. Véleményem szerint ez egy kiváló kezdeményezés volt. Nem tudom, hogy jövőre is meg tudjuk-e szervezni mindezt…


De szeretnék?
Roberto Pallotta: Igen, szeretném. Csapatom, a Renault Hungária az idei tapasztalatokból merített a szervezés terén, úgyhogy mindenképpen úgy gondolom, hogy jövőre megpróbáljuk megint.

Van-e kedvence a Forma-1-ben, csapat vagy versenyző?
Roberto Pallotta: Mivel olasz vagyok, Fisichella a kedvencem, de Kovalainent is csípem. Ők jók, nem is beszélve arról, hogy mindketten a Renault versenyzői.

És Vitantonio Liuzzi vagy Jarno Trulli?
Roberto Pallotta: Trulli a barátom, hiszen régebben a Renault-nál is versenyzett. Természetesen egy kiváló versenyző, mint ahogy a jelenlegi pilótáink, akik szintén magas szinten állnak.


Mi a véleménye Nelson Piquet Juniorról? Mit tud erről, jövőre is tesztpilóta marad vagy állandó versenyzőjük lesz?
Roberto Pallotta: Sajnos erről nem tudok semmit, ezek a döntések mind Flavio Briatore kezében vannak. Hallottam és tudom, hogy egy remek fiatal versenyző. Úgy gondolom, szép jövő áll előtte.

Úgy hallottuk, hogy a Williams istálló felé tart…
Roberto Pallotta: Nem tudom, jelenleg a Renault alkalmazottja és ez számunkra a legfontosabb.

Köszönjük az interjút.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!