Exkluzív interjú Bruno Sennával - F1VILÁG.HU

Exkluzív interjú Bruno Sennával

HIRDETÉS

A néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno lapunknak őszintén beszélt nagybátyjáról, Schumacherről és mindarról, ami őt körülvette kiskorában.

A néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno lapunknak őszintén beszélt nagybátyjáról, Schumacherről és mindarról, ami őt körülvette kiskorában.

Milyen a kapcsolatod a többi brazil Forma-1-es versenyzővel?

Bruno Senna: Jól kijövök velük, és ők is kedvesek velem. Természetesen, míg nem versenyez egymás ellen az ember, addig minden szép és jó, azonban mikor már komoly ellenfelekké váltok, akkor ez nagyon könnyen megváltozhat, így majd akkor tedd fel ezt a kérdést, mikor már versenyezni fogok velük.

Mi a legkedvesebb emléked Ayrtonról?

Bruno Senna: Többször versenyeztünk egymás ellen még a farmon Brazíliában, persze én sokkal fiatalabb voltam nála. Mikor először vezettem kéthengeres 125cc-s gokartot, amivel ő is ment, nyolc-kilenc éves lehettem, a magam 40 kilójával. Ballasztot kellett tennem a gokartomra, máskülönben felszálltam volna, de akkor is nagyon gyors voltam. Azonos köröket autóztunk Ayrtonnal, jóllehet én sokkal többet gyakoroltam azon a pályán, és nagyon élveztem. Soha nem versenyeztünk komolyan egymás ellen, csak szórakozásból köröztünk, és nagyon élveztük, amit csinálunk. Mikor Brazíliában volt, mindig kilátogattunk a farmra, vagy elmentünk a tengerparti házba kikapcsolódni.

Mi a véleményed Lewis Hamiltonról? Mit szólsz a sárga sisakjához?

Bruno Senna: Lewis egy fantasztikus versenyző, mindig is az volt, egy remek példája annak, hogy mire viszi az, aki az egész életét feltette a motorsportra. Fantasztikus karriert épített fel a McLarennel, és eddig mindent megnyert, ahol elindult. Kiváló munkát végez, és szerencséje van, hogy egy ilyen remek csapatnál versenyezhet. Fantasztikus az autója, ami roppant fontos a mai Forma-1-ben. A tavalyi évben hatalmas csatákat vívott a GP2-ben, ami azt bizonyítja, hogy a GP2 nagyon jól felkészíti a versenyzőket a Forma-1-re.

A Forma-1 a végső célod, vagy más szériából érkező ajánlatot is elfogadnál?

Bruno Senna: Jelenleg csakis a Forma-1 jöhet szóba számomra.

Az a hír járja, hogy Gerhard Berger tesztlehetőséget ígért neked az idei évre. Miért fújták le a tesztet?

Hirdetés

Bruno Senna: Nem, nem volt tervezett teszt. Úgy gondolom, hogy egy F1-es tesztlehetőség bárhonnan érkezhet, nem feltétlenül egy Red Bull által támogatott csapattól.

Látsz esélyt arra, hogy megnyerd az idei bajnokságot? Az Arden istállónál maradsz, ha nem kapsz lehetőséget a továbblépésre?

Bruno Senna: Úgy gondolom, hogy igen kicsi az esély arra, hogy megnyerjem a bajnokságot az idei évben. Matematikailag még lehetséges, de ehhez az kellene, hogy miközben folyamatosan az élen végzek, az előttem állók sorozatosan kiesnek. Az Arden fantasztikus munkát végez az idei évben, és jól kijövök a csapattal, így ha a GP2-ben maradok, akkor jó esély van arra, hogy a csapat versenyzője maradok.

Mi a véleményed, miért nem kaptál eddig tesztlehetőséget a Forma-1-ben?

Bruno Senna: Úgy gondolom, ha elég jó munkát végzek, akkor több ember felfigyel majd rám, és ha elég jól szerepelek egy esetleges F1-es teszten, akkor bármi megtörténhet. Azonban nyugodtnak kell maradnom, nem szabad kapkodnom, és ki kell várnom azt, hogy valaki tesztlehetőséget ajánljon számomra, és akkor biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond. Azonban jelen pillanatban csakis a GP2-re koncentrálok.

Mit gondolsz, mikor lesz reális esélyed arra, hogy a Forma-1-ben versenyezz?

Bruno Senna: Jelenleg azon vagyok, hogy a GP2-ben jól szerepeljek. Természetesen, ha nem hozom az eredményeket, akkor az azt jelenti, hogy még nem készültem fel a Forma-1-re, ám ha az első háromban végzek a bajnokságban, akkor talán más lesz a helyzet. Nálamnál jóval tapasztaltabb versenyzők ellen kell megküzdenem az idei évben, és egyik sem rossz pilóta, így az idei év a tanulásról szól. Minden egyes alkalommal, mikor autóba ülök, jobban teljesítek, így pár év múlva talán felérhetek a csúcsra.

Egyetértesz azokkal az emberekkel, akik azt gondolják, hogy Ayrton elverte volna Michael Schumachert, ha azonos körülmények között versenyezhettek volna?

Bruno Senna: Ezt soha nem fogjuk megtudni, mert ők ketten soha nem versenyeztek azonos körülmények, azonos feltételek mellett, azonos autóban. És csak így lehetne igazán megállapítani azt, ki volt a jobb versenyző kettejük közül.

Gyermekként hogyan élted meg azt, hogy Ayrton rokona vagy?

Bruno Senna: Tudtam, hogy egy különleges ember, mert Brazíliában hatalmas népszerűségnek örvendett. Azonban azt csak később tudtam meg, hogy az egész világon híres volt. Hihetetlen, hogy a világ szinte minden táján ismerik a nevét, és nagy tiszteletnek örvend.

Van olyan családtagod, akinek esélye van arra, hogy egy nap bekerüljön a Forma-1-be?

Bruno Senna: Nem, jelenleg nem tudok róla, talán egy nap majd a fiam kap egy lehetőséget erre.

Honlapodon azt írod, hogy Dj-ként is megállod a helyed. Ezt kedvtelésből csinálod, vagy fel is lépsz valahol? Mixeltél már össze Jacques Villenuve-öt Danni Minogue-gal?

Bruno Senna: Nem, még soha! Azonban Kylie-t már mixeltem!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!