Exkluzív interjú Sebastian Vettellel - F1VILÁG.HU

Exkluzív interjú Sebastian Vettellel

Megmondom őszintén, nem voltam elájulva eddigi F1-es teljesítményétől, egy kicsit már előre sztárolt gyerek benyomását keltette bennem, de tévedtem. A múlt hétvégi World Series by Renault vasárnapi Formula 3.5-es futama után – ahol a harmadik helyet szerezte meg - viszont interjút adott az F1világ.hu-nak a germánok új reménysége.

Sebastian, hogy érzed magad a Hungaroringen, hogy sikerült a hétvégéd?
Sebastian Vettel: Vegyes érzéseim vannak. Csütörtökön és pénteken nagyon szenvedtünk a beállításokkal, egyáltalán nem voltam elégedett. Az aszfalt is csúszós volt, én is elhagytam a pályát, adtam munkát a szerelőimnek rendesen. Szombaton az első futam egész jó volt, kialudtam magam előtte, sikerült előznöm többet is, és a stratégiánk is jó volt. Sajnos 1 körrel a vége előtt viszont megelőzött Guillaume Moreau, így csak az ötödik helyen értem célba. A mai (vasárnapi) futam már sokkal jobban sikerült, miután kiment a biztonsági autó, jól kaptam el a rajtot. Van der Garde hibázott, tudtam előzni is, így végül harmadik lettem.

Mit szólsz magához a pályához, a körülményekhez?
Sebastian Vettel: Szeretem a Hungaroringet, egy nagyon technikás pálya, van benne kihívás, jók a kanyarok. Viszont borzasztó meleg volt most, a csapattársam barátai telefonáltak neki Angliából, és nem akarták elhinni, hogy milyen hőség van itt, mivel ott esett.

 

Nem először vagy itt, mit szólsz a városhoz, a magyar emberekhez, csajokhoz, ételekhez?
Sebastian Vettel: (elvigyorodik) A férfiak egyáltalán nem érdekelnek, a magyar lányok viszont tényleg szépek. Az emberek nagyon kedvesek voltak, bármerre is jártam. Mondjuk nagy előny ez nektek, hogy Budapesthez és a repülőtérhez ennyire közel van a pálya, mert másutt a megközelíthetőség jóval problémásabb. Tetszenek az itteni épületek is, és sajnálom, hogy nincs időm kicsit jobban megismerni az országot, a vidéki életet, jókat hallottam róla. Igazi magyar kaját sem volt még lehetőségem kipróbálni.

Kicsit gonoszkodó kérdés: Renault vagy BMW?
Sebastian Vettel: (Még szélesebb mosoly.) Egyáltalán nem hasonlítható össze a két széria, teljesen mások a lehetőségek, másképp is kell vezetni a kocsikat. Eleve más gumikon megyünk, a motorerő és az erőhatások sem összehasonlíthatók. De szeretek vezetni mindkét csapatomnál a Carlin Motorsportnál és a BMW-Saubernél is.

És civilként milyen autót vezetsz?
Sebastian Vettel: BMW M3-ast. Meg vagyok elégedve vele.

3 hét múlva Magyar Nagydíj…
Sebastian Vettel: Igen, örömmel térek ide vissza BMW-sként…

És a jövőd hogy néz ki?
Sebastian Vettel: Tisztában vagyok vele, hogy sokan már a BMW vagy a Scuderia Toro Rosso pilótájaként látnak 2008-ban. De őszintén mondom, hogy fogalmam sincs jelenleg, hogy melyik csapatnál fogok versenyezni. Természetesen a célom továbbra is a Forma-1 egy minél jobb csapatban. Ahogy mindenki, én is nyerni szeretnék, de el nem tudom képzelni, hogy honnan jönnek ezek a pletykák. Korai is erről még beszélni.

A srác közvetlen, vér profin nyilatkozik, (külön meg is dicsérte az interjú után egy WSR szervező), intenzíven gesztikulál, érti a poént, és a kényelmetlen kérdésekre is azonnal, elegánsan válaszol. Jelenleg 23 ponttal vezeti a bajnokságot a 3.5 literes motorral szerelt Formula Renault-knál. Ugyanolyan, mint bármelyik mai 20 éves, lehet vele bolondozni, de ugyanakkor céltudatos. Őszintén tudott örülni Alejandro Nunez első sikerének, és a csapattársával is remekül kijön, még segíti is egy kicsit az ismertsége révén. Nálunk már leszerződött 2008-ra, hajrá Luke Skywalker!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!