Exkluzív interjú Sebastien Buemivel - F1VILÁG.HU

Exkluzív interjú Sebastien Buemivel

HIRDETÉS

Harmadik forma-1-es idényének vág neki hamarosan a Toro Rosso istálló svájci tehetsége, Sebastien Buemi.


Harmadik forma-1-es idényének vág neki hamarosan a Toro Rosso istálló svájci tehetsége, Sebastien Buemi.

A 22 éves versenyző 8 megszerzett pontjával a tizenhatodik helyen zárta a tavalyi szezont, idén pedig nem más a célja, minthogy meggyőzze csapatát arról, képes folyamatosan pontokért harcolni.

Buemi az F1világ.hu-nak adott exkluzív interjúban elmondta, magabiztosan várja a 2011-es évadot, hiszen a csapat STR6-os versenygépe jól szerepelt a téli tesztek nagy részén, és az Ausztrál Nagydíjig további fejlődésen esik át.

Az STR6-os konstrukció remekül teljesített mindezidáig, különösen Barcelonában. Mik az autó legfőbb erősségei, illetve gyenge pontjai?

Sebastien Buemi: A kezdeti nehézségek után úgy tűnik, megbízhatóan működik, ez pedig minden F1-es autónál a legfontosabb szempont. Emellett megbízható motort és KERS-rendszert kaptunk a Ferraritól, utóbbival kapcsolatban pedig komoly tapasztalatokkal rendelkeznek az olaszok még 2009-ből.

A 2011-es lesz a harmadik idényed a Forma-1-ben. Mit vár tőled a csapat, illetve mit vársz te a csapattól? Mik a legfőbb célok? Rengeteg találgatás folyik a médiában Jaime [Alguersuari] és a te jövőddel kapcsolatban, és sokat beszélnek Daniel Ricciardóról is…

S.B.: A csapat elvárja, hogy jobban teljesítsek, mint az elmúlt két évben. Elegendő tapasztalattal rendelkezem ahhoz, hogy jó munkát végezzek, noha ez egy csapatsport, ami azt jelenti, hogy a versenyzők semmit sem tudnak tenni egy jó autó nélkül. Szóval majd meglátjuk, mire leszünk képesek, jelen pillanatban még korai bármit is mondani. Valójában nem igazán foglalkoztat, mit írnak a jövőmről a médiában, mivel elkötelezett vagyok a csapatom iránt.

Lesznek komoly fejlesztései a Toro Rossónak az első versenyre? Ha igen, milyen területen?

S.B.: Mint minden csapatnak, nekünk is lesznek újításaink, de erről sajnos nem mondhatok többet, hiszen még dolgozunk rajtuk, és az évadnyitó előtt még egy tesztsorozat is vár ránk.

Hirdetés

Nagyon sok változás történt az idei évre: új abroncsok, állítható hátsó szárny, KERS… Profitálhatsz te, illetve a csapatod ezekből? Könnyebb lesz az előzés?

S.B.: Mint már említettem, van egy jól bevált KERS-rendszerünk. Ami azt illeti, a változások mindenkit érintetnek, szóval amíg nem gurulunk mindannyian pályára a melbourne-i időmérőn, nehéz megmondani, mely csapatok lesznek a legjobbak. Ami az előzéseket illeti: várnunk kell addig, amíg valós versenyszituációba kerülünk, de én nem gondolom azt, hogy az új szabályok miatt sokkal könnyebb lesz megelőzni egy másik autót.

A tavalyi évben volt néhány remek pillanatod Michael Schumacher ellen a versenypályán. Mit vársz tőle 2011-ben?

S.B.: Soha nem szabad alábecsülni egy hétszeres világbajnokot és a teljesítményét sem tudjuk pontosan megítélni, hiszen 2010-ben hosszú kihagyás után tért vissza. De nagyon sok múlik azon, mennyire lesz jó az autója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!