Friss hírek

Exkluzív: Miért tesztel slick gumikat a Bridgestone?

Az idei évtől egyedüli beszállítóként tevékenykedő japán cégóriás lapunknak elmondta, miért szállít slick gumikat a csapatoknak az idei tesztek utolsó állomásának helyet adó Jerezbe.

Az idei évtől egyedüli beszállítóként tevékenykedő japán cégóriás lapunknak elmondta, miért szállít slick gumikat a csapatoknak az idei tesztek utolsó állomásának helyet adó Jerezbe.

Ahogy arról a délelőtt folyamán beszámoltunk, a Forma-1-es csapatok kipróbálhatják a Bridgestone legújabb fejlesztésű slick gumijait a spanyolországi Jerezben. Mindezt a Bridgestone sajtószóvivője erősítette meg lapunknak, aki több részletet is elárult az akció hátteréről.

“Meg tudom erősíteni, hogy valóban három garnitúra Bridgestone Potenza slick gumit szállítunk a csapatoknak a négynapos jerezi tesztre” – mondta Andy Stobart, a Bridgestone sajtószóvivője az F1világ.hu-nak adott nyilatkozatában.

“A csapatok és a tesztbizottság kérésére döntöttünk úgy, hogy kipróbáljuk a slick gumikat a december eleji teszten, ugyanis már készülünk a 2009-es idényre, mikor jó esélye van annak, hogy bevezetésre kerülnek a barázda nélküli abroncsok a Forma-1-ben. A jerezi teszten az lesz a legfőbb célunk, hogy minél több információt gyűjtsük be a slick gumikról.”

A Forma-1-es mezőny legutóbb 1997-ben versenyzett barázda nélküli abroncsokkal, ám ha minden a tervek szerint alakul, 2009-ben ismét visszatérhetnek a slick gumik a királykategóriába.

“A jelenlegi 2009-es szabályok nem írják elő a bordázott gumik használatát, és mi mindig is nyitottak voltunk arra, hogy ezt átbeszéljük a csapatokkal, illetve az FIA-val” – tette hozzá Stobart.

“Összesen egyfajta keveréket viszünk magunkkal Spanyolországba, melyről úgy gondoljuk, hogy jól fog muzsikálni a jerezi aszfalton” – mondta a szóvivő, aki azt is elárulta lapunknak, hogy a decemberben bevetésre kerülő abroncsok nagyban hasonlítanak majd azokhoz, melyeket az idei évben a GP2-es szériában használtak a csapatok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!