Extra teszttel helyettesíthetik a Bahreini Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Extra teszttel helyettesíthetik a Bahreini Nagydíjat

Miközben mindenki arra vár, hogy miként alakul a helyzet Bahreinben, a forma-1-es csapatok azt tervezik, hogy egy extra tesztet rendeznek, amennyiben törölni kell a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat.Miközben mindenki arra vár, hogy miként alakul a helyzet Bahreinben, a forma-1-es csapatok azt tervezik, hogy egy extra tesztet rendeznek, amennyiben a helyi tüntetések és zavargások miatt törölni kell a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat.

Az egész arab világ forrong, és az egyiptomiak példáját követve, meg akarja buktatni a rendszert.

Csatlakozz, hogy azonnal értesülj a bahreini helyzetről:

Bahreinben sincs ez másképpen, ahol a napokban véres összecsapások voltak, és a helyzet úgy tűnik, hogy nem csitul, ami miatt komoly veszélyben van az elvileg március 3-án megkezdődő utolsó négynapos tesztprogram és az egy hétre rá megrendezésre kerülő szezonnyitó Bahreini Nagydíj.

A forma-1-es csapatok szövetsége, a FOTA péntek este összeült az e heti tesztnek helyet adó Barcelonában, hogy átbeszélje a kialakult helyzetet, és egy tervet készítsen arra az esetre, ha netán törölni kell az utolsó tesztet és ne adj isten a szezonnyitót.

A szabályok szerint 15 nap áll a csapatok rendelkezésére a tesztelésre a télen, így abban az esetben, ha törlik a bahreini tesztet, a csapatok mindenképpen egy másik helyszínen szeretnének dolgozni, hogy tartani tudják magukat fejlesztési programjukhoz.

Az Autosport úgy tudja, hogy Barcelona és Jerez a két legesélyesebb helyszín a helyettesítésre, ám Abu Dhabi, Silverstone, és Paul Ricard is felmerült, mint alternatíva.

Amennyiben a szezonnyitót is eltörlik, minden bizonnyal nem helyettesítik más versennyel, hiszen annak megszervezésére ennél jóval több idő kell, ám a csapatvezetők azon agyalnak, hogy egy extra tesztprogramot tartanak a verseny helyett, hogy ne veszítsenek pályaidőt.

Ez azonban felvet olyan kérdéseket is, hogy a kisebb csapatok készen állnak-e arra, hogy fedezzék egy ötödik teszt költségeit. Az a variáció is előfordulhat – bár elég kicsi a valószínűsége –, hogy törlik az utolsó tesztet és megrendezik a versenyt.

A csapatokon igen nagy a nyomás, hogy döntsenek az utolsó tesztet illetően, ám egészen addig, amíg Bernie Ecclestone és az FIA döntést nem hoz a Bahreini Nagydíjról, nem valószínű, hogy bármi is lesz, hiszen a két esemény szorosan kapcsolódik egymáshoz.

A brit külügyminisztérium egyébként azt javasolja, hogy akinek nem muszáj, az ne utazzon Bahreinbe.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!