Extrém megoldások kerültek fel az új Ferrarira - F1VILÁG.HU

Extrém megoldások kerültek fel az új Ferrarira

HIRDETÉS
Igazán extrém megoldások is felkerültek a Ferrari Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautójára – árulta el Mattia Binotto csapatfőnök.
Fotó: Scuderia Ferrari

A maranellói gárda pénteken, ünnepélyes keretek között mutatta be új, SF90 kódjelű versenygépét a közönségnek, mellyel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll harcba a Forma-1-ben.

Az új versenyautón már első ránézésre is látszanak bizonyos újítások: nagyon szűkre szabták a légbeömlőket, mint ahogy a versenygép hátulját is.

„2018-ban remek eredményeket értünk el, ez az autó pedig a tavalyi modell továbbfejlesztése” – mondta Mattia Binotto, akit januárban neveztek ki a Ferrari F1-es csapatának élére.

„Nem egy teljesen új versenyautóról beszélünk. Egyszerűen igyekeztünk emelni a mércét, a szintet, és próbáltunk annyira extrémek lenni, amennyire csak tudtunk.”

„Van néhány egyértelmű változtatás, mint például az első szárny, ami a technikai szabályok miatt módosult. De ha megnézzük a részleteket, látható, hogy nagyon keményen próbálkoztunk, igyekeztünk innovatívak lennik. A felső légbeömlő nagyon szűk, nagyon keskeny.”

„Ha pedig a kasztni hátulját nézzük meg, azon is látható, mennyire szűkre szabott. Ez amiatt van, amit nem láthatnak, mert belül van – a motor, az erőforrás installációjáról beszélek.”

„Rengeteg energiát fektettünk az autóba, és a végleges forma ennek a sok munkának az eredménye.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!