IMOLAGP

Ez már a Pirellinek is sok(k), változtat a gumigyártó!

Változtatni fog abroncsain a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli – ezt nyilatkozva a vasárnapi Spanyol Nagydíjat követően az olasz vállalat motorsport-főnöke, Paul Hembery.


Változtatni fog abroncsain a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli – ezt nyilatkozva a vasárnapi Spanyol Nagydíjat követően az olasz vállalat motorsport-főnöke, Paul Hembery.

A mai versenyen nem kevesebb, mint 82 kerékcserét láthatott a nagyközönség Barcelonában, ami még a Pirelli szerint is túlságosan sok – a mezőny jelentős része négyszer látogatott a bokszba.

A gumiszállító a versenyt megelőzően úgy számolt, a leggyorsabb taktika a háromkiállásos lesz majd Barcelonában, ennek ellenére csupán hatan választották ezt a stratégiát a célba érkezők közül – a legjobban Kimi Räikkönen járt a gumikímélő Lotusszal, hiszen Fernando Alonso mögött másodikként ért célba.

„Két-három kerékcsere a célunk. Ma túl sok volt belőlük, rosszul tettük a dolgunkat, túl agresszívek voltunk. Változtatni fogunk, talán már Silverstone-tól kezdődően” – mondta Paul Hembery, az olasz gumigyártó motorsport-igazgatója Barcelonában.

„Tudjuk, hogy négy kerékcserével már nehéz követni az eseményeket, szóval változtatunk. Megvitatjuk a dolgot a héten, és vagy a keveréken, vagy a struktúrán módosítunk, hogy a gumik kevésbé legyenek agresszívek.”

„Arra törekszünk, hogy két vagy három kerékcsere legyen egy-egy futamon, szóval teljesen világos, hogy a négy túl sok. Valójában csak egyszer történt hasonló, még első évünkben, Törökországban. Elvégzünk néhány változtatást Silverstone-ra, hogy megoldjuk a problémákat.”

A Pirellit rengeteg kritika érte a bajnokság első versenyeit követően, Hembery azonban rámutatott arra, a királykategória kizárólagos gumiszállítójának nincs egyszerű dolga, hiszen a jelenlegi autókkal nincs lehetőségük tesztelni.

„Nem mindig könnyű a dolgunk, az autók fejlődnek, és a jelenlegi modellekkel nem tudunk tesztelni, ráadásul idény közben sem rendeznek teszteket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!