Ez okozta a Mercedes problémáját az időmérőn - F1VILÁG.HU

Ez okozta a Mercedes problémáját az időmérőn

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, mi okozott számukra problémát az F1-es Török Nagydíj időmérő edzésén.
2020 Turkish Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes rain

Idei leggyengébb időmérőjén van túl a Mercedes, miután a Török Nagydíjon csupán a 6. és a 9. rajthelyet tudta megszerezni Lewis Hamilton és Valtteri Bottas. A pilóták már pénteken is küszködtek az autókkal, és szombaton sem sikerült javítaniuk. 

Toto Wolff elárulta, a legnagyobb gondot az okozta számukra, hogy nem sikerült megfelelően felmelegíteniük az abroncsokat.

„Ha nincsenek megfelelő működési ablakban a gumik, akkor a nincs meg a tapadás sem” – mondta Wolff, aki szerint az eső nem okolható a gyenge teljesítményük miatt. 

„Nemcsak vizes volt a pálya, hanem ez egy új, csúszós aszfalt, és a hőmérséklet is alacsony volt” – folytatta a szakember. 

A harmadik szabadedzésen az esős körülmények között Hamilton nem gurult pályára, és az utolsó helyen végzett, míg Bottas 4 kör megtételét követően csak a 8. helyen zárt. 

Wolff azonban úgy gondolja, nem ezen múlt az időmérős szereplésük: „Nem volt értelme kimenni a pályára, mert túl vizes volt” – mondta a csapatfőnök. 

Bottas szerint a rossz döntés részükről annyi volt, hogy túl későn váltottak extrém esőgumiról az átmeneti esőgumikra, így már nem sikerült felmelegíteniük őket. 

„A fő problémánk az volt, hogy a Q3-ban túl későn váltottunk az intermediate-ekre, és aztán nem sikerült őket megfelelő hőmérsékletre hozni” – véli Bottas. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!