Friss hírek

Ezen a három tényezőn úszott el a Ferrari 2022-es szezonja

Óriási lendülettel kezdte a 2022-es F1-es szezont, ám végül csúnyán kikapott a Red Bulltól a Ferrari istállója. Charles Leclerc elmondta, mely három területen kell jövőre javulniuk.

Nagyot fordult a kocka a Ferrari istállójával a 2022-es Forma-1-es szezon során. Az első néhány versenyt követően Charles Leclerc számított a világbajnoki cím legnagyobb esélyesének, ám a Red Bull elképesztő fejlődési tempót produkálva technikailag átlépte a vörösöket, akik eközben a nyomás alatt egyre többet hibáztak. Charles Leclerc végül a világbajnoki második helyezést is csak az utolsó futamon biztosította be. A pilóta most elmondta, szerinte mely területeken van a legnagyobb szükségük a fejlődésre.

„Nehéz sorrendet felállítani, de a szezon egy pontján problémánk volt a megbízhatósággal, aminek később büntetésekkel és egyéb dolgokkal fizettük meg az árát. Stratégia szempontjából szerintem túl sokat hibáztunk, ahogy a gumikezelésben is. Nem voltunk eléggé kiegyensúlyozottak. Időnként nagyon rossz versenyeink vannak, amelyek során mintha nem értenénk elég jól az abroncsok működését. Most erre a három területre koncentrálunk a leginkább” – magyarázta a monacói pilóta, aki egyébként már a szezonon belül is érezte a Ferrari fejlődését.

Hirdetés
 

„Az utolsó néhány futamon a stratégiánk határozottan fejlődött. Ezt nehéz észrevenni, mivel nem rendelkezünk az év elején tapasztalt tempóval, mindenesetre a kommunikációnk és a döntéseink is javultak.”

Leclerc megbízhatósági okokból Spanyolországban és Azerbajdzsánban is az élről esett ki, míg stratégiai baki miatt Nagy-Britanniában és Monacóban veszített el potenciális győzelmet. A pilóta elismerte, mennyire frusztráló volt elfogadnia, hogy nem sikerült többet kihozni a 2022-es szezonból.

„A tavalyi szezonhoz képest óriásit léptünk előre, de persze nem tudok nem tudomást venni a szezon középső szakaszáról. Jelentős előnyből jelentős hátrányba kerültünk, ami szörnyen frusztráló volt. Összességében az a dolgunk, hogy az elkövetett hibákból előnyt kovácsoljunk. Hiszem, hogy tempó tekintetében jövőre utol fogjuk érni a Red Bullt” – tekintett előre a Ferrari pilótája.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!