Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Ezen a héten már kiderülhet, milyenek az új gumik

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítójánál, a Pirellinél azt mondják, ezen a héten már tisztább képet kapunk arról, a 2017-es abroncsok miképp viselkednek majd az előttünk álló idény során.


A Forma-1 kizárólagos gumiszállítójánál, a Pirellinél azt mondják, ezen a héten már tisztább képet kapunk arról, a 2017-es abroncsok miképp viselkednek majd az előttünk álló idény során.

Az olasz gumigyártó úgy alkotta meg idei abroncsait, hogy azok sokkal kevésbé degradálódjanak, mint az elmúlt években – mindezt annak érdekében, hogy a versenyzők a versenyek során végig padlóig nyomhassák a gázpedált, és ne a gumispórolással kelljen foglalatoskodniuk.

A versenyzők már a múlt heti, első előszezoni teszt után is elégedetten nyilatkoztak az új gumikról, voltak azonban olyanok, akik szerint az abroncsok túl konstansul viselkedtek
A Pirellinél azonban még óvatosan fogalmaznak – legfőképp azért, mert az évad során esetenként jóval magasabb hőmérsékleti viszonyok közepette kell helytállniuk az új gumiknak.

Ráadásul a hírek szerint ezen a héten, a második teszten akár további 3 másodperccel is javulhatnak a köridők.

„Ha valóban 2-3 másodperccel javulnak a köridők, akkor újra kell értékelnünk a degradációra vonatkozó adatainkat” – mondta Mario Isola, a Pirelli versenyigazgatója.

„Hallottam véleményeket, miszerint túl következetesek a gumik, és az első teszt alapján kapott számokat tekintve ez igaz. De várjuk még meg ezt a hetet, hogy meglássuk, hogy alakul. Ha 2 másodperccel javulnak a köridők, a degradáció mértéke is változik.”

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery hozzátette: „Nem hisszük úgy, hogy már láttuk azt, amit majd Melbourne-ben fogunk látni. Várjuk meg a melbourne-i szombat estét.”

„Sőt, várjuk meg, míg 20 fok lesz Barcelonában, és 2-3 másodperccel javulnak a köridők. 3 másodperc mindent megváltoztat. Az autók drámaian változhatnak az évad során is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS