Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Ezen a hétvégén még nem óvják meg az F1-ben a „Pink Mercedest”

Lance Stroll, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
A hétvégi Osztrák Nagydíjon még biztosan nem fognak tiltakozni a rivális csapatok a Racing Point versenyautója miatt, ám jó esély van rá, hogy a téma a közeljövőben újra napirendre kerül.

A silverstone-i központú csapatot a téli tesztek során rengeteg kritika érte, mivel szinte leklónozták a Mercedes tavalyi, világverő W10-es modelljét.

Az ügyben főleg a Renault volt igazán hangos, a csapat szerint ugyanis nem véletlen, hogy a Racing Point autója kísértetiesen hasonlít a tavalyi Mercedesre, hiszen az istálló szoros partnerségben áll az ezüstnyilakkal.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői egyébként még tavasszal el is látogattak a csapathoz, ahol összevetették a két autó terveit, és nem találtak szabályszegésre utaló jeleket.

A Renault viszont továbbra sem elégedett, és bár ezen a hétvégén nem fog óvást benyújtani, biztosan lesz még kérdése a „Pink Mercedesszel” kapcsolatban.

„Ez egy régi vita a partnerautók kapcsán” – mondta Cyril Abitbeoul, a Renault F1-es főnöke Spielbergben.

„A Racing Point egy igazán extrém szintre tudta ezt emelni idén. Érdekes lesz majd látni a köridőket, hiszen rengeteg a spekuláció a téli tesztek alapján. De mint tudjuk, nagyon nehéz bármit is mondani a téli tesztek után.”

„Először is ez a hét a versenyzéshez való visszatérésről szól. Végre tiszta képet kapunk a versenyképességgel kapcsolatban, ha pedig a Racing Point mindenben szabályosan járt el, nyilván nincs mitől tartaniuk.”

„De hangsúlyozom, a versenyzéshez való visszatérés jelenti a prioritást ezen a hétvégén.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl is megszólalt a Racing Point autója kapcsán: bár nem örül annak, hogy a rivális csapat szinte leklónozta a tavalyi Mercedest, tiltakozni nem fognak.

„Csak a magunk nevében beszélhetünk, és már elmondtuk, hogy nem áll szándékunkban óvást benyújtani, mivel szerintem nincs is alapunk ehhez” – mondta a McLaren-főnök.

„A Mercedes és a Racing Point úgy döntött, ezt az utat választja, és szerintem a szabályok lehetőséget is adnak erre. Hogy tetszik-e a dolog? Természetesen nem, de ha a szabályok megengedik, tehát lehet kooperálni a szélcsatorna-technológia megosztásában, és a többiben, akkor nincs okunk panaszkodni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS