Friss hírek

Ezen a hétvégén még nem óvják meg az F1-ben a „Pink Mercedest”

A hétvégi Osztrák Nagydíjon még biztosan nem fognak tiltakozni a rivális csapatok a Racing Point versenyautója miatt, ám jó esély van rá, hogy a téma a közeljövőben újra napirendre kerül.

A silverstone-i központú csapatot a téli tesztek során rengeteg kritika érte, mivel szinte leklónozták a Mercedes tavalyi, világverő W10-es modelljét.

Az ügyben főleg a Renault volt igazán hangos, a csapat szerint ugyanis nem véletlen, hogy a Racing Point autója kísértetiesen hasonlít a tavalyi Mercedesre, hiszen az istálló szoros partnerségben áll az ezüstnyilakkal.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői egyébként még tavasszal el is látogattak a csapathoz, ahol összevetették a két autó terveit, és nem találtak szabályszegésre utaló jeleket.

A Renault viszont továbbra sem elégedett, és bár ezen a hétvégén nem fog óvást benyújtani, biztosan lesz még kérdése a „Pink Mercedesszel” kapcsolatban.

„Ez egy régi vita a partnerautók kapcsán” – mondta Cyril Abitbeoul, a Renault F1-es főnöke Spielbergben.

„A Racing Point egy igazán extrém szintre tudta ezt emelni idén. Érdekes lesz majd látni a köridőket, hiszen rengeteg a spekuláció a téli tesztek alapján. De mint tudjuk, nagyon nehéz bármit is mondani a téli tesztek után.”

„Először is ez a hét a versenyzéshez való visszatérésről szól. Végre tiszta képet kapunk a versenyképességgel kapcsolatban, ha pedig a Racing Point mindenben szabályosan járt el, nyilván nincs mitől tartaniuk.”

„De hangsúlyozom, a versenyzéshez való visszatérés jelenti a prioritást ezen a hétvégén.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl is megszólalt a Racing Point autója kapcsán: bár nem örül annak, hogy a rivális csapat szinte leklónozta a tavalyi Mercedest, tiltakozni nem fognak.

„Csak a magunk nevében beszélhetünk, és már elmondtuk, hogy nem áll szándékunkban óvást benyújtani, mivel szerintem nincs is alapunk ehhez” – mondta a McLaren-főnök.

„A Mercedes és a Racing Point úgy döntött, ezt az utat választja, és szerintem a szabályok lehetőséget is adnak erre. Hogy tetszik-e a dolog? Természetesen nem, de ha a szabályok megengedik, tehát lehet kooperálni a szélcsatorna-technológia megosztásában, és a többiben, akkor nincs okunk panaszkodni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!