Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ezért bukta el a monacói győzelmet Ricciardo

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, mi volt az oka annak, hogy Daniel Ricciardo abroncsai nem álltak készen, amikor az ausztrál kiállt a bokszutcába a vasárnapi Monacói Nagydíjon.


A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, mi volt az oka annak, hogy Daniel Ricciardo abroncsai nem álltak készen, amikor az ausztrál kiállt a bokszutcába a vasárnapi Monacói Nagydíjon.

Ricciardo a futam első felében magabiztosan vezetett az élen, majd első kiállása során intermediate abroncsokra váltott, és közvetlenül a címvédő Lewis Hamilton mögé jött vissza a pályára.

Amikor a Mercedes versenyzője ultralágy gumikra váltott, a Red Bull rögtön reagált, és 1 körrel később kihívta Ricciardót is a bokszba – az eredeti tervek szerint új lágy abroncsokért.

A csapatnál azonban a stratégák időközben meggondolták magukat, és úgy döntöttek, az időmérő edzés második etapjában már bejáratott használt szuperlágy abroncsokat szerelik fel autójára – amikor azonban Ricciardo megérkezett a bokszba, a gumik sehol nem voltak.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, a problémát az okozta, hogy ezeket az abroncsokat a szűk monacói garázs mélyében tárolták, a szerelőknek pedig több időbe telt, mire ki tudták vinni azokat.

„Itt Monacóban az elrendezés úgy néz ki, hogy a bokszutcai vezérlőpult az emeleten van, a garázs pedig lent” – magyarázta a szakember.

„A gumikat a garázsban, illetve a garázs mögött melegítjük, és sajnos azok az abroncsok, amiket használni szerettünk volna, nem voltak kéznél, a garázs hátuljában pihentek.”

„A szerelőink megküzdöttek a helyzettel, eredetileg a lágy gumikat készítették ki, de aztán amikor inkább a szuperlágyakat kértük, hátra kellett menniük azokért a garázsba. És nem tudták időben kivinni őket az autóhoz, ami nagyjából 10 másodpercbe került annál a kiállásnál.”

„A késlekedés ellenére [Ricciardo] mégis Hamilton mellé ért vissza, és ez jól mutatja, mennyire gyors volt a bokszba vezető körén, és milyen lassú volt Lewis kivezető köre. Szóval kiábrándító az egész csapat számára, hogy így veszítettük el a győzelmet.”

Horner elárulta, csapatként nem tudnak mit tenni, elnézést kérnek az ausztrál versenyzőtől, aki végül másodikként futott be, és megbizonyosodnak arról, hogy hasonló problémájuk nem lesz a jövőben.

„Együtt nyerünk, együtt veszítünk – minden, amit tehetünk, hogy bocsánatot kérünk Danieltől, amiért nem szolgáltuk ki őt elég jól, miután olyan nagyszerű munkát végeztünk vele és megszereztük a pole-t.”

„A versenyen is mindent jól csinált, de sajnos a bokszutca fala, valamint a gumikezelők közti kommunikáció cserbenhagyott minket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!