Ezért bukta el a monacói győzelmet Ricciardo

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, mi volt az oka annak, hogy Daniel Ricciardo abroncsai nem álltak készen, amikor az ausztrál kiállt a bokszutcába a vasárnapi Monacói Nagydíjon.


A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, mi volt az oka annak, hogy Daniel Ricciardo abroncsai nem álltak készen, amikor az ausztrál kiállt a bokszutcába a vasárnapi Monacói Nagydíjon.

Ricciardo a futam első felében magabiztosan vezetett az élen, majd első kiállása során intermediate abroncsokra váltott, és közvetlenül a címvédő Lewis Hamilton mögé jött vissza a pályára.

Amikor a Mercedes versenyzője ultralágy gumikra váltott, a Red Bull rögtön reagált, és 1 körrel később kihívta Ricciardót is a bokszba – az eredeti tervek szerint új lágy abroncsokért.

A csapatnál azonban a stratégák időközben meggondolták magukat, és úgy döntöttek, az időmérő edzés második etapjában már bejáratott használt szuperlágy abroncsokat szerelik fel autójára – amikor azonban Ricciardo megérkezett a bokszba, a gumik sehol nem voltak.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, a problémát az okozta, hogy ezeket az abroncsokat a szűk monacói garázs mélyében tárolták, a szerelőknek pedig több időbe telt, mire ki tudták vinni azokat.

„Itt Monacóban az elrendezés úgy néz ki, hogy a bokszutcai vezérlőpult az emeleten van, a garázs pedig lent” – magyarázta a szakember.

„A gumikat a garázsban, illetve a garázs mögött melegítjük, és sajnos azok az abroncsok, amiket használni szerettünk volna, nem voltak kéznél, a garázs hátuljában pihentek.”

„A szerelőink megküzdöttek a helyzettel, eredetileg a lágy gumikat készítették ki, de aztán amikor inkább a szuperlágyakat kértük, hátra kellett menniük azokért a garázsba. És nem tudták időben kivinni őket az autóhoz, ami nagyjából 10 másodpercbe került annál a kiállásnál.”

„A késlekedés ellenére [Ricciardo] mégis Hamilton mellé ért vissza, és ez jól mutatja, mennyire gyors volt a bokszba vezető körén, és milyen lassú volt Lewis kivezető köre. Szóval kiábrándító az egész csapat számára, hogy így veszítettük el a győzelmet.”

Horner elárulta, csapatként nem tudnak mit tenni, elnézést kérnek az ausztrál versenyzőtől, aki végül másodikként futott be, és megbizonyosodnak arról, hogy hasonló problémájuk nem lesz a jövőben.

„Együtt nyerünk, együtt veszítünk – minden, amit tehetünk, hogy bocsánatot kérünk Danieltől, amiért nem szolgáltuk ki őt elég jól, miután olyan nagyszerű munkát végeztünk vele és megszereztük a pole-t.”

„A versenyen is mindent jól csinált, de sajnos a bokszutca fala, valamint a gumikezelők közti kommunikáció cserbenhagyott minket.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS