Friss hírek

Ezért csúszott le Ricciardo a dobogóról

Daniel Ricciardo Red Bullján az első vezetőszárny sérült meg, az ausztrál pilóta ezért csúszott le a dobogóról az F1-es Francia Nagydíjon.

Akár mindkét Red Bull-versenyző felállhatott volna a dobogóra, azonban Ricciardo nem tudta maga mögött tartani Kimi Räikkönent, aki végül elvette tőle a harmadik pozíciót.

Az ausztrál pilóta a futam után elmesélte, a bokszkiállása környékén kezdődtek a problémák, amikor is első vezetőszárnya megsérült, így alulkormányzottá vált a versenygépe.

„Csalódott vagyok. Elég jó volt a tempóm az első etap végéhez közeledve, és utolértük Maxot, és Kimitől is kezdtem elhúzni” – nyilatkozta Ricciardo. „Aztán amikor kiálltam a bokszba, a fiúk mondták, hogy az első szárnyam bal fele megsérült, és ez két körrel a kiállás előtt történhetett.”

Ricciardo hozzátette, egyelőre vizsgálják, hogy a vezetőszárny volt hibás, vagy törmelék okozta a problémát.

„Hirtelen nagyon alulkormányzott lett az autó. Nem tudom, hogy ez hiba volt-e, vagy törmelék okozta.”

„Már a lágy gumival is küszködtem, amikor kimentem a bokszból, aztán néhány körrel később a csapat mondta, hogy a jobb oldal is sérült, szóval már mindkét oldal sérült volt Szóval lelassultunk emiatt, alulkormányzott volt az autó, így Kimi utolért minket” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!