Ezért döntött Hülkenberg mellett a Racing Point

Sergio Perez, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
Otmar Szafnauer, a Racing Point F1-es csapatfőnöke elárulta, milyen neveket vettek fontolóra, amikor azon gondolkodtak, kit ültessenek Sergio Perez helyére a Brit Nagydíj hétvégéjén.

Amikor csütörtökön kiderült, hogy Sergio Pereznek pozitív lett a koronavírus-tesztje, így nem tud részt venni a hétvégi Brit Nagydíjon, a Racing Pointnak gyorsan kellett cselekednie: a csapatnak nem volt dedikált tartalékversenyzője – a Mercedes tartalékosai, Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez jöhetett szóba. 

Szafnauer elmondta, Hülkenberggel és Gutierrezzel kezdtek beszélgetni, mivel Vandoorne a Formula-E-ben versenyez a hétvégén. 

„Párhuzamosan készültünk Hülkenberggel és Esteban Gutierrezzel. Stoffel Vandoorne is a lehetőségek között van, de ő nem tudott itt lenni a hétvégén, mert Formula-E-s jelenése van. Szóval az volt a kérdés, hogy Esteban vagy Nico.”

„Miután megbeszéltük, a mérnöki csapatunk úgy gondolta, hogy Nico sokkal alkalmasabb lehet, mert nagyon jól ismer minket. Ismer minden mérnököt, a rendszereinket, a folyamatainkat. Vezette a szimulátorunkat, így könnyű visszatérnie a szimulátorba, és releváns tapasztalata van, mivel tavaly vezetett a Forma-1-ben.”

„Olyasvalakire volt szükségünk, aki pontokat szerezhet nekünk. Szóval úgy gondoltuk, Nico lenne a legjobb számunkra.”

A csapatfőnök hozzátette, a Mercedes juniorversenyzője, George Russell nem került szóba mint lehetséges jelölt. 

„Teszteltünk már George-dzsal, nagyon tehetséges srác. De a Williamsszel van szerződésben, szóval nem gondolkodtunk rajta. Olyan pilótákat vettünk fontolóra, akiknek jelenleg nincs szerződésük egy F1-es csapattal sem – valamint a Mercedes tartalékosait, mivel őket kaphatjuk kölcsön.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS