Friss hírek

Ezért döntött Hülkenberg mellett a Racing Point

Otmar Szafnauer, a Racing Point F1-es csapatfőnöke elárulta, milyen neveket vettek fontolóra, amikor azon gondolkodtak, kit ültessenek Sergio Perez helyére a Brit Nagydíj hétvégéjén.

Amikor csütörtökön kiderült, hogy Sergio Pereznek pozitív lett a koronavírus-tesztje, így nem tud részt venni a hétvégi Brit Nagydíjon, a Racing Pointnak gyorsan kellett cselekednie: a csapatnak nem volt dedikált tartalékversenyzője – a Mercedes tartalékosai, Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez jöhetett szóba. 

Szafnauer elmondta, Hülkenberggel és Gutierrezzel kezdtek beszélgetni, mivel Vandoorne a Formula-E-ben versenyez a hétvégén. 

Hirdetés
 

„Párhuzamosan készültünk Hülkenberggel és Esteban Gutierrezzel. Stoffel Vandoorne is a lehetőségek között van, de ő nem tudott itt lenni a hétvégén, mert Formula-E-s jelenése van. Szóval az volt a kérdés, hogy Esteban vagy Nico.”

„Miután megbeszéltük, a mérnöki csapatunk úgy gondolta, hogy Nico sokkal alkalmasabb lehet, mert nagyon jól ismer minket. Ismer minden mérnököt, a rendszereinket, a folyamatainkat. Vezette a szimulátorunkat, így könnyű visszatérnie a szimulátorba, és releváns tapasztalata van, mivel tavaly vezetett a Forma-1-ben.”

„Olyasvalakire volt szükségünk, aki pontokat szerezhet nekünk. Szóval úgy gondoltuk, Nico lenne a legjobb számunkra.”

A csapatfőnök hozzátette, a Mercedes juniorversenyzője, George Russell nem került szóba mint lehetséges jelölt. 

„Teszteltünk már George-dzsal, nagyon tehetséges srác. De a Williamsszel van szerződésben, szóval nem gondolkodtunk rajta. Olyan pilótákat vettünk fontolóra, akiknek jelenleg nincs szerződésük egy F1-es csapattal sem – valamint a Mercedes tartalékosait, mivel őket kaphatjuk kölcsön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!