Ezért fájhat nagyon a Ferrarinak a spielbergi blama

GP STYRIA F1/2020 - DOMENICA 12/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
Különösen fájdalmas lehet a Ferrari Forma-1-es csapatának a vasárnapi kettős kiesés – az olasz istállónak lehetősége lett volna tesztelni újításait a Stájer Nagydíjon, ám már az első körben ütköztek versenyzői.

A maranellóiak számára már a téli teszteken egyértelművé vált, új, SF1000-es versenyautójuk nem elég versenyképes, ezért úgy döntöttek, jelentősen megváltoztatják a versenygép aerodinamikai koncepcióját.

A tervek szerint az új csomag a bajnokság harmadik versenyén, a Magyar Nagydíjon debütált volna, ám felgyorsították a fejlesztéseket Maranellóban annak érdekében, hogy már a második spielbergi hétvégén kipróbáljanak néhány újítást.

A Ferrari így a Stájer Nagydíjon már több új elemet – köztük egy új első szárnyat és módosított padlólemezt – is pályára vitt, és bár ezek egyelőre nem a várt eredményeket hozták, a vasárnapi verseny kiváló lehetőséget biztosíthatott volna az adatgyűjtésre, és az új elemek tesztelésére.

A két autóval több mint 600 km-t tehetett volna meg a Ferrari a spielbergi versenyen, ami lényegében egy komplett tesztnappal ért volna fel – a gyűjtött adatokat pedig összevethették volna az első ausztriai versenyen látottakkal.

A Ferrari autói viszont már az első körben ütköztek egymással: Charles Leclerc túl nagy kockázatot vállalt, és a Red Bull Ring 3-as kanyarjában telibe találta Sebastian Vettel versenyautóját – a baleset következtében pedig mindketten kiestek.

A súlyos blama nemcsak az eredmény szempontjából tragikus hír a Scuderia számára, hanem a fejlesztések szempontjából is. Nem kétséges, az olasz istállóra rendkívül nehéz hónapok várnak, és alighanem már most ki lehet jelenteni, a vb-trófea megszerzésére vajmi kevés esélyük van.

A világbajnokság jövő hétvégén folytatódik a Magyar Nagydíjjal a Hungaroringen, mely karakterisztikáját tekintve jelentősen eltér a spielbergi aszfaltcsíktól. Az új fejlesztések szempontjából pedig rendkívül fontos lesz, hogy a legtöbbet hozzák ki a bajnokság harmadik fordulójából – főleg a megtett köröket tekintve…

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!